≫ 

Kako izgleda obuka srpskih vojnika u tenkovskim jedinicama: Fotografije "iz srca" borbenog sredstva

Reč je o redovnom obučavanju koje prolaze vojnici na služenju vojnog roka i profesionalni vojnici koji su u prethodnom periodu primljeni u jedinicu

  • 15
Obuka vojnika u tenkovskim jedinicama Foto: mod.gov.rs

U tenkovskom bataljonu Prve brigade kopnene vojske u Sremskoj Mitrovici u toku je intenzivna obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2022“ i profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju.

Reč je o redovnom obučavanju za izvršavanje kolektivnih zadataka u sastavu posada tenka M-84 koje prolaze vojnici na služenju vojnog roka i profesionalni vojnici koji su u prethodnom periodu primljeni u jedinicu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom obuke vojnici stiču znanja o specifičnostima tenka, upotrebi i održavanju naoružanja, podsistema i uređaja, i prolaze praktičnu obuku na ovom borbenom sredstvu.

Nakon uspešno završene teoretske nastave i obuke na trenažerima, vojnici u ovom periodu na poligonima praktično uvežbavaju taktičke i vatrene postupke neophodne za efikasnu borbenu upotrebu tenka u operacijama.

Obuka vojnika na služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika izvodi se tokom cele godine u svim jedinicama Vojske Srbije, a dodatnim osposobljavanjem, profesionalni vojnici se obučavaju za više dužnosti u okviru svog roda ili službe, čime se unapređuje ukupna sposobnost jedinica za realizaciju namenskih zadataka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    19. avgust 2022 | 18:36

    Ako nedaj Bože dođe do kakvih sukoba planirate li mobilisati vojne obaveznike iz Republike Srbske koji su uzeli Srbijansko državljanstvo.

  • zlatko

    19. avgust 2022 | 18:34

    Zna li netko od vas za tenk Degman?

  • Duki

    19. avgust 2022 | 20:30

    Verovatno kao moja obuka za lovacku pusku. Pravila preko pravila boli glava. A pucali smo na neku njivu u neki kukuruz. Bez zastite sluha za malo i da poginemo kad se neko postavio iza nas sa neku snajperku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA