≫ 

Gori deponija u Čurugu: Neprijatan miris se širi kroz selo, dim vidljiv kilometrima okolo

Požar je zahvatio veći deo deponije, još uvek nije lokalizovan

  • 4

Veliki požar izbio je danas poslepodne u ataru sela Čurug u opštini Žabalj.

Zahvaćena je velika površina deponije u ovom mestu, a vatrogasci z Novog Sada, Temerina i Žablja bore se sa vatrenom stihijom koja preti da se proširi na obradive površine i suvu travu koja se nalazi pored same deponije. U međuvremenu, stigla je i pomoć, odnosno ekipa iz Bečeja.

Očekuje se da po potrebi budu uključene i ekipe Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Južnobačkog okruga. Vatra još uvek nije pod kontrolom, a vatrogasci rade na tome da se požar lokalizuje.

Meštani Čuruga kažu da se neprjatan miris i dim šire kroz selo, a dim je vidljiv kilometrima daleko.

Podsetimo, MUP je uputio apel građanima da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i da ne lože vatru u šumi i po obodima šuma, kako ne bi izazvali požare koji mogu da ugroze živote građana i pričine veliku materijalnu štetu.

Zabranjeno spaljivanje trave i smeća, kazna od 10.000 dinara

Podsećamo građane da je odredbama Zakona o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje trave, niskog rastinja i smeća na otvorenom prostoru i ostataka strnih useva, kao i da je za nepoštovanje ove odredbe zakona zaprećena kazna za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara.

(Telegraf.rs/Nikola Bilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    19. avgust 2022 | 18:20

    Svuda gore deponije... Koje nisu odrađene po standardu.... Vec su napravljene divlje a od iste uzete pare za zaštitu ekologije.... I sada svi u Srbiji udisu kancerogen otpad

  • ZDF

    19. avgust 2022 | 18:10

    Takav je princip i na zapadu da se otpad spaljuje ali treba dim da se filtrira.

  • Pera

    20. avgust 2022 | 04:53

    Gori vec 14 dana. Opstina se grbavi za mehanizaciju i lazu da je sredjeno. Ljudi se bukvalno truju vec pola meseca niko nista ne preduzima. Lopuze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA