"Devojka u prirodnoj veličini": Kamenorezac fotografijom bizarnog nadgrobnog spomenika šokirao Srbiju

U pitanju je statua devojke spremne za slavlje ili noćni provod

  • 5
Novo Groblje Foto: Mateja Beljan

Tokom poslednjih godina, sve je češće moguće da se vide neobični nadgrobni spomenici bilo da je u pitanju sam njihov oblik ili statue koji se nalaze uz sam spomenik. Ipak, jedan spomenik čija je fotografija objavljena na društvenim mrežama, pomalo je bizarna.

Naime, u pitanju je spomenik devojke u prirodnoj veličini. Ipak, postavlja se pitanje da li je takav spomenik ipak malo preteran, s obzirom na to da je devojka sređena za noćni provod.

Dakle na grobu bi trebalo da stoji spomenik devojke u mini haljini i visokim potpeticama.

"Devojka u prirodnoj veličini od belog mermera", opis je fotografije, a, ukoliko listate fotografije, posle same slike spomenika, kao i nacrta, naićićete i na fotografiju same devojke u čijem je obličju spomenik rađen.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by CNC.Balkan (@serbia.stone.cnc)

Na društvenoj mreži Instagram, reakcije su mahom pozitivne - korisnici mreže pitaju se ko je devojka koja je bila model za spomenik i komentarišu ga kao umetničko delo. Ipak, na Tviteru je situacija nešto drugačija. Ljudi nakon otvaranja cele fotografije i shvatanja da je u pitanju spomenik koji treba da stoji na groblju ostaju zgranuti. Mnogima je zasmetalo i što je objava sponzorisana.

Svako može da ima spomenik kakav poželi, ali pitanje je gde je granica onoga što većina smatra normalnim. Fotografija doterane devojke, za koju je očigledno da je bila model za spomenik definitivno dodaje dozu morbidnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA