≫ 

"Čekamo duže od 2 sata da uđemo u Srbiju": Granični prelazi sa Crnom Gorom "pod opsadom" turista

Kolone vozila prisutne su od ranih jutarnjih sati

  • 6
granični prelaz, crna gora Foto: Rina.rs

U sezoni letnjih odmora mnogi Srbi, ali i mnogi koji našu zemlju koriste kao tranzitnu, pohrlili su ka omiljenom crnogorskom primorju. Kilometarske kolone mnogima na tom putu zadaju muke, pa se to putovanje u oba pravca pretvori u pravu agoniju.

Svaka smena turista sa sobom donese kolaps u saobraćaju, pa su ponovo među najprometnijim graničnim prelaza sada Gostun i Dobrakovo, koji su od ranih jutarnjih sati "pod opsadom" turista koji u kolonama čekaju da pređu granicu.

- Duže od dva sata čekamo da se bar pomerimo iz mesta, u povratku sa letovanja kolone su ogromne i ne vidimo kraj našoj agoniji. Zaglavljeni smo u kanjonu Lima koji vodi ka graničnom prelazu Dobrakovo ka Srbiji. Takođe još jednu torturu smo pretrpeli na izlasku sa novootvorenog autoputa, gde su velike gužve na izlaznoj naplatnoj rampi - rekao je za RINU, Željko Damjanović koji se uputio ka rodnom Valjevu.

Ništa bolja situacija nije ni na graničnom prelazu Jabuka, koji je od ranog jutra, usled smene turista, takođe paralisan, stvorene su veće kolone, ali sa znatno manjim čekanjem.

Nadležni apeluju da, ukoliko krećete na put, koristite alternativne pravce, kao i da sa sobom usled velikih vrućina nosite dovoljno vode i hrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Хичко

    20. avgust 2022 | 15:29

    Па људи идите на Јабуку или Пазар, ја сам се вратио прошли викенд преко Требиња и Вишеграда нигде живе душе...

  • Čiča

    20. avgust 2022 | 18:34

    Neka je prokleto seme i pleme onima koji staviše granicu između dva ista naroda.

  • Zvezdan

    20. avgust 2022 | 17:14

    Rekose li milogorci dodite nam i dogodine braco srbi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA