Ugledna Šapčanka u agoniji: "Spremačica mi je uzela 30.000 evra, priznala krađu, a još uvek slobodno šeta"

Ugledna Šapčanka, koja je vlasnik vrtića u ovom gradu, pod velikim je pritiskom uvek kada šeta gradom

  • 73
Rada Dabić Foto: D.G.

Šapčanka Rada Dabić, koju je ojadila kućna pomoćnica S.E.(46) na velikim je mukama i lagano "gubi živce" jer dva meseca nakon što je ostala bez više od 30.000 evra rasvetljavanje nezapamćene teške i drske krađe nikako da se makne sa početka.

- Policiji sam samo dala iskaz nakon što sam pokradena i oni su korektno obavili istragu i posle tri-četiri dana nju su pronašli i uhapsili. Saslušana je, priznala da je novac ukrala i puštena da se slobodno šeta. Novac niko ne traži, a možda bi odmah bio pronađen da je obavljen pretres njene kuće ili da je zadržana u pritvoru - ogorčena je Rada.

Ona je tek nedavno dobila poziv iz tužilaštva gde će se pojaviti da ponovo ispriča svoju verziju događaja, ali će poneti i papire kojima će da dokaže poreklo velike sume novca. Kaže da je sporost državnih institucija obeshrabruje svakim danom sve više, a naročito kada pomisli da će svoj novac povratiti tek posle sudskog postupka koji može dugo da traje.

- Iako je priznala da je ukrala novac, ona se sve vreme slobodno šeta i troši moje pare. Dobila je na vremenu i mogla je da ga sakrije, a verovatno će je u međuvremenu naučiti kako da se brani. Ona sad može da tvrdi je bilo manje novca, može da kaže da je uzela 10.000 ili svega 500 evra - dodaje Rada.

Ugledna Šapčanka, koja je vlasnik vrtića u ovom gradu, pod velikim je pritiskom uvek kada šeta gradom i kada je prijatelji koje sretne upitaju za njen slučaj i sa nevericom komentarišu što je lopovkinja na slobodi.

- Angažovala sam je za spremanje kuće po preporuci prijatelja. Nas dve smo bile u korektnim odnosima. I kafu smo popile zajedno tog dana kada je ukrala novac. Očigledno je drsko i bezborazno sve isplanirala jer je znala da putujem na odmor. U pričama se klela u svoje poštenje, pa sam u najmanju ruku nakon priznanja očekivala da se pojavi, objasni zašto je uzela novac, pokaje se, izvini i ponudi da novac vrati - nastavlja ona.

Prema policijskom saopštenju S.E. je osumnjičena za tešku krađu 30.600 evra i 26.000 dinara. Sav novac se nalazio u ormanu u torbici i svežnju koji je bio sakriven u dubini. Kada je pre polaska na more prebrojavala novac u torbici i shvatila da nedostaje izvesna suma evra i dinara iz originalnog bančinog paketića, Rada je zavukla ruku dublje u ormar gde je sakrila 30.000 evra kojima je trebalo da isplati stan koji je kaparisala. Tada je shvatila da je pokradena i samo što se nije onesvestila. Ostala je prisebna u toj meri da odmah okrene broj telefona policijske stanice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZAC

    23. avgust 2022 | 13:38

    Nase sudsyvo je ravno nuli, nije mi jasno cemu sluze zakoni ako se ne sprovode.

  • E

    23. avgust 2022 | 13:52

    To je već podeljeno na tri dela: advokat, sudija a verovatno je i spremačici ostalo nešto.

  • građanin

    23. avgust 2022 | 13:59

    Teško nama sa ovakvim tužilaštvom i sudstvom. Ukradeš pare, priznaš, šetaš gradom i troškariš se,umesto da je u pritvoru do okončanju postupka,i da tu sačeka kaznu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA