≫ 

Top saveti da se bolje organizujete: Jedan je da aktivirate Google Pay koji je upravo stigao u Srbiju

Jedna od prednosti ovakvog načina plaćanja, a koja je meni lično važna jeste brzina i jednostavnost, uz visok stepen zaštite

  • 1
Google Pay elektronski novčanik Foto: Shutterstock

Često putujem, što zbog posla, što privatno, i dešavalo se da se pitam za određene novine i tehnikalije "kada će to kod nas". Promenilo se dosta toga, pa stvari koje su nekada možda delovale daleko ili previše napredno, sada su dostupne kod nas i što je još važnije – vrlo su jednostavne za korišćenje i odlično se uklapaju u savremeni stil života.

Najnoviji primer je Google Pay.

Kako to ljudi plaćaju telefonom u radnji? Jednostavno, kad imaju mobilni novčanik kao što je Google Pay. Pošto se radi o novčaniku, u njemu je platna kartica, a pošto je sve na mobilnom telefonu, ta kartica je digitalizovana, tako da u suštini, kada plaćam telefonom, plaćam upravo tom digitalizovanom karticom.

Sam proces dodavanja kartica i plaćanja je krajnje jednostavan. Dovoljno je da skinete Google Wallet aplikaciju sa Play Store-a, dodate karticu unošenjem podataka ili slikanjem i potvrdom iz banke, bilo preko SMS koda, smart čitača ili pozivom.

Nakon toga, kartica se dodaje u vaš Google novčanik. Tako sam aktivirao svoju Mastercard karticu kroz Google Pay i sada njome plaćam beskontaktno, na svim lokacijama gde su beskontaktna plaćanja prihvaćena, tako da ja sa sobom nosim samo mobilni telefon i mnogo mi je lakše.

Ne moram da brinem da li sam zaboravio novčanik, da li sam ga spakovao u kofer ili ranac, da li mi staje u sako ili ružno izgleda džep na pantalonama dok žurim na važan poslovni sastanak.

S obzirom na to da svoje kartice dodajete u telefon, za slučaj da telefon zaboravite, izgubite ili vam ga neko ukrade, Android ima opciju "Find my device" koja vam omogućava da sa udaljene lokacije zaključate, promenite šifru ili izbrišete podatke, kako ne bi pali u tuđe ruke.

Google Pay usluge u Srbiji dostupne su za korisnike Mastercard kartica OTP, ProCredit i Banke Poštanska štedionica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA