≫ 

Nastavnik matematike napadnut na polaganju popravnog ispita: Roditelj nasrnuo na njega, uhvatio ga za vrat

Nastavnik matematike nije želeo da daje izjave za medije

  • 20
Roditelj napao profesora matematike Foto: Shutterstock

Posle popravnog ispita, u Osnovnoj školi "Jan Čajak" u Bačkom Petrovcu, nasrnuo je na nastavnika matematike roditelj nezadovoljan ocenom svog deteta. Veći incident su sprečili prisutni članovi komisije.

Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine najoštrije je osudila nasilje nad nastavnikom matematike koje se dogodilo 24. avgusta.

Kako se navodi u saopštenju, iz nepoznatih razloga, ispit je poništen.

- Incident se dogodio negde oko 13 časova u sredu, kada se završio usmeni deo ispita jednog učenika. Nakon što je učenik odgovarao, u učionicu je ušao otac dečaka i napao nastavnika. Inače, ni sin ni otac nisu znali koji je rezultat ispita. Otac je ušao u učionicu, počeo da se dere na nastavnika i ponavlja: "Videćeš ti!" Potom je nastavnika uhvatio za vrat i polegao ga na klupu! Zaleteo se da ga udari pesnicom, što je sprečio drugi nastavnik, kolega napadnutog - kaže Jović i navodi da je nakon što se nastavnik oslobodio iz ruku nasilnika zatražio da se pozove policija - rekao je Zvonimir Jović iz Unije prosvetnih radnika Vojvodine za Kurir.

Iako je otac dečaka to čuo, nastavio je s brutalnim pretnjama, pa između ostalog nastavniku dobacio: "Zapamtićeš ti ovo, videćemo se mi još, dobićeš po pi*di!"

Inače, pre samog ispita, i nastavnik i direktorka škole pozivali su dva puta oca dečaka da prisustvuje ispitu svog sina, što je on odbio. Negde na polovini ispita, učesnici komisije pozvali su još jednom oca da uđe u učionicu da bi se uverio da njegovo dete nije spremno za ispit.

- Učenici ispit polažu pred novom komisijom. Kakav signal šalju prosvetne vlasti? Maltretirajte nastavnike i svi ćete imati dvojke. Još jedna sramota za obrazovni sistem - navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

Nastavnik matematike nije želeo da daje izjave za medije, dok se, kako je rekao, sve ne razreši. Kratko je za Telegraf.rs rekao da je obavestio nadležne organe Ministarstvo prosvete, školsku upravu, policija je sačinila zapisnik, a obavešten je i sindikat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd

    27. avgust 2022 | 17:51

    Bože kakvo li će mu dete biti, ako je on takav ološ! To gurnuti u zatvor na par dana… Vaspitanje se donosi od kuće!!

  • LJUBISA DINIC

    27. avgust 2022 | 17:33

    ZAKONI U OBRAZOVANJU su TOLIKO LOSI da nema mere. Bolje ukinuti ocenjivanje i skole jer onako svi su odlicni i svi polazu. Obrazovanje mislim na zakone su NAJSLABIJA KARIKA naseg drustva POSLE PRAVOSUDJA koji su ETALON za LOSE u SRBIJI

  • Super Brundo

    27. avgust 2022 | 18:23

    Svi odlicni.Blago nama.Moje odeljenje u osnovnoj skoli imalo je 32 ucenika.Od toga samo 5-6 su bili odlicni.Pa i medju odlicnima ima razlike izmedju onih sa svim peticama i onih koji imaju i cetvorke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA