≫ 

"Pravi nam velike probleme i uliva strah": Lokalizovan veliki požar na deponiji u Topoli

Pripadnici vatrogasne jedinice iz Topole brzo su izašli na lice mesta i vatra je ugašena, međutim gust dim se širi naseljem, a neprijatan miris paljevine oseća se i u Topoli

  • 0
požar, deponija, topola Foto: Rina.rs

Na deponiji Torovi u blizini Topole ponovo je došlo do izbijanja požara, a vatrena stihija zahvatila je veću površinu.Vatra je zahvatila deo nataloženog smeća iza same zgrade reciklažnog centra.

- Ova deponija nam pravi velike probleme i uliva strah, naročito tokom letnjih meseci dok su temperature visoke - kažu meštani naselja Vaganac za RINU.

Pripadnici vatrogasne jedinice iz Topole brzo su izašli na lice mesta i vatra je ugašena, međutim gust dim se i dalje širi ovim naseljem, a neprijatan miris paljevine oseća se i u Topoli.

- Tokom jutarnjih sati videli smo kamione kako nasipaju zemlju na ovom delu deponije, kako bi sprečili ponovno zapaljivanje otpada - naglasili su meštani.

Deo deponije gde je gorelo prekriva se peskom. Nije bilo veće štete osim dima koji se proširio i po Topoli, a u blizini se nalazi i nekoliko naseljenih kuća.

Da podsetimo, prošle godine je 60 ari deponije posuto rastvorom od algi koja sprečava ponovne požare, ali nije bilo para u budžetu opštine da se i ostale površine prekriju ovim rastvorom.

(Talegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA