≫ 

Sraman prizor kod Niša: Vandali oskrnavili spomen obeležje tragično nastradalom četvorogodišnjaku

Mali Edin je prošle godine poginuo u saobraćajnoj nesreći

  • 14

Kristina Krstić i Bojan Alimović u nedelju su došli iz Vlasotinaca u niško selo Popovac da bi obišli grob svog četvorogodišnjeg sina Edina koji je 12. maja prošle godine poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Očajne roditelje, koji su se odselili iz Popovca, jer su ih mučile uspomene na stravičnu tragediju, zatekao je tužan prizor na mestu ge im je dete stradalo.

Spomen obeležje u centru sela gde je mališan izdahnuo pod točkovima kombi vozila, nepoznati vandali su oštetili. Ograda koju su brižni roditelji postavili oko spomen ploče je razvaljena a oštećenje na betonu ukazuje da su se vandali, dobro pomučili da bi odvalili metalni stub koji je držao žičanu konstrukciju.

- Ne znam šta da kažem osim da mi je muka pripala kada sam video da je nekome smetalo spomen obeležje nevinom detetu. Nemam ni snage ni duše više... Kakva je to osoba koja može da se okomi na spomenik mome jadnom Edinu. Šta to kome smeta, da li je taj razmišljao kako ćemo se mi osećati kad to vidimo. Ne znamo kada se to desilo, ali sam od jedne komšinice saznao da je ona čula kako se lomi ograda. Bojala se, nije smela da pozove policiju, a ni ja to još nisam učinio. Ne znam ni šta da im kažem, kome da se žalim, koga da tužim... Još čekamo pravdu za našeg Edina, suđenje još nije počelo. Saznali smo da je tek stiglo neko veštačenje od koga zavisi šta će se dalje raditi. Nama dete ništa ne može da vrati ali onaj ko nas je zauvek zavio u crno, mora da bude kažnjen – kazao je Alimović.

Kristina ne može da zaustavi suze dok priča o stravičnom gubitku.

- Ne preskačemo nijedan praznik, uvek dođemo da obiđemo našeg Edina, da mu donesemo ponude, očistimo grob i spomen obeležje u centru sela gde sam ga poslednji put videla živog. Mnogo smo tužni, pretrpeli smo nenadoknadiv gubitak, trudimo se da se borimo, da idemo dalje, da budemo jaki ali bol ne prolazi. Još kad smo videli da se neko okomio na spomen obeležje, duša nam se pocepala – jadikovala je očajna majka.

Krstina će uskoro dobiti prinovu a kako kaže, rođenje deteta biće prilika da i na taj način sačuvaju uspomenu na tragično stradalog dečačića.

- Odabrali smo ime za bebu, neće se zvati Edin jer bi to značilo da smo mog malog anđela zamenili drugim životom. Ako bude dečak, dobiće ime Eldin a ako bude devojčica, zvaće se Eldina, kako bi nas njihova imena stalno podsećala na onog koga smo zauvek izgubili – rekla je Krstina.

Dečak je nastradao u centru Medoševca dok je na ulici čekao majku da u pošti podigne novčanu pomoć. Mališana na biciklici pregazilo je kombi vozilo kojim je upravljao S.J. (48), takođe iz Popovca, protiv koga je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Predmet je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu gde se sprovode dokazne radnje koje prethode javnotužilačkoj odluci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đole Srba

    29. avgust 2022 | 16:51

    Kada čovek pročita nešto ovako u svakom normalnom se budi gađenje i osuda počinioca. Lično mu želim sve najgore u bednom životu...

  • Милан

    29. avgust 2022 | 16:14

    Шта рећи,нема од нас ништа….често ме је срамота наших људи…..неписмени,некултурни,необразовани,распад система,друштва….уморио сам се од оваквих вести,свега што је свакодневница у Србији…..крстим се кад упознам квалитетну,добру,фину,културну особу,е државо рупо на свирали….

  • Mara

    29. avgust 2022 | 16:13

    Sve razumem i zao mi je zbog njihovog gubitka ali ta ograda ni po zakonu ne moze tu da bude. Obeležiti mesto ok, ali ograditi svojevoljno nemoze se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA