≫ 

Pranjani imaju svog Hačika: Pas stoji mesec dana na istom mestu i čeka vlasnika, odbija da pođe sa drugima

Na zvuk automobila on veselo izlazi iz obližnjeg šumarka, mašući repom i podignutih ušiju, nadajući se da je to onaj koga čeka

  • 7
Pranjani, pas Foto: RINA

Кada su meštani sela Pranjani pre mesec dana prvi put na Vodeničkom brdu ugledali psa kako stoji pored puta, nije im to u prvi mah izgledalo ništa neobično dok nisu shvatili da se crni pulin danima ne pomera sa istog mesta, kao da nekog čeka.

- Na zvuk automobila on veselo izlazi iz obližnjeg šumarka, mašući repom i podignutih ušiju. Međutim, kad vidi automobil on se istom stazom razočarano vrati u šumu jer je očigledno očekivao da neko drugi dođe do njega, najverovatnije vlasnik - kažu za RINU meštani obližnjih kuća.

Oni dodaju da mu donose hranu i pokušavaju da ga i na taj način namame i sklone sa seoskog puta, ali on to sve odbija i nastavlja da čeka.

Pranjani, pas Foto: RINA

- Da li se pulin sam izgubio u nekoj svojoj avanturi ili ga je možda neko ostavio jer mu iz nekoga razloga više nije potreban ovako veran prijatelj, ostaje nam nepoznato. Ono u šta smo sigurni jeste da ovaj švrćo i sada, sam kraj puta čeka svog vlasnika, koji po svemu sudeći neće doći - kažu meštani.

Ovo nije prvi ni jedini, ali ni redak slučaj da psi dugo nakon rastanka čekaju svog vlasnika na istom mestu. Najpoznatiji primer u istoriji svakako je pas Hačiko koji je svog gazdu čekao punih devet godina na stanici u Tokiju, a ovaj odani čovekov prijatelj dobio je i svoj spomenik.

Video: Kad se život u trenutku promeni: Izgubljeni pas danima neutešno čeka vlasnika da se vrati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA