Potop u selima kod Golije: Grom ubio kravu, stotine meštana potpuno odsečeno od sveta

Usled pokretanja tla ugrožena su domaćinstva u selima podno Golije

  • 3

Jako nevreme koje je ponovo pogodilo Ivanjicu iza sebe je ostavilo razorene puteve, pokrenuta klizišta i kuće odsečene od sveta, a grom je pogodio i usmrtio jednu kravu.

Usled pokretanja tla ugrožena su domaćinstva u selima podno Golije: Brusnik, Pridvorica, Devići, Ostatija, Srednja Reka, Ocrten, Staro Selo i Koritnik.

- Skoro svi putevi ka tim selima su danas potpuno neprohodni, ne može se do ljudi proći čak ni terenskim vozilom. Odsečeno od sveta je na desetine domaćinstava, a jedini način komunikacije sa meštanima je putem telefona. Putna infratsruktura na ovom planinskom području je potpuno uništena, a ono što je dodatno otežava situaciju jesu i pokrenuta klizišta - rekao je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Nadležne ekipe krenuće u saniranje lokalnih puteva, ali pomoć viših instituacija u ovoj teškoj situaciji je neophodna.

- Apelujem kako na resorna ministarska, tako i na Srbijašume, da nam izađu u susret i što pre ove meštane izbavimo iz nevolje u kojoj su se našli. Na teren će izaći i komisije kako bi bila procenjena pričinjena šteta - naveo je Mitrović.

Jedino što je u ovom nevremenu zaobišlo ugrožene meštane jesu kvarovi na elektro mreži i nije bilo prekida u snabdevanju električnom energijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA