≫ 

Preslatka Magdalena od danas je đak prvak, a priča kao velika: Roditeljima umiruje tremu, ima poruku i za nas

1. septembar, za decu i roditelje čiji mališani kreću u prvi razred, predstavlja veliku životnu prekretnicu. Od malih beba, do đaka prvaka, kako kažu roditelji, vreme proleti

  • 7

Ponosni roditelji male Magdalene, Tamara i Slavko Stijaković iz Obrenovca, "do juče" su svojoj mezimici kupovali lutkice i cucle. "Kao da je preko noći porasla", kažu, jer već danas ona kreće u prvi razred. Prva Obrenovačka škola, biće narednih osam godina mesto gde će mala devojčica, od milošte nazvana Lena, sa svojim drugarima krasiti školske klupe.

Kako su tekle pripreme za polazak u prvi razred, za Telegraf.rs otkrivaju uzbuđeni i ponosni roditelji Tamara i Slavko.

- Magdalena je naše prvo i za sada jedino dete. Nismo upućeni u sve, pa smo većinu stvari ostavili za taj famozni 1. septembar, kada će učiteljica reći šta im je sve potrebno - počinju ponosni roditelji.

Ove godine, prvake će škola u klupe ispratiti uz himnu "Bože pravde".

- Čuli smo za to, i jako nam je slatko. drago mi je da su se setili toga i da će deca imati priliku da na tako bitan dan slušaju himnu. Po nama je to jako lepo - kažu Tamara i Slavko.

Škola nakon vrtića većini dece ne predstavlja problem. Tako je i u Magdaleninom slučaju. Roditelje trema više drma nego nju. 

- Znate kako, mi se više plašimo od nje. Ona je dete koje se uklapa sa svima. Išla je u vrtić, trenira ples, išla je na engleski i sa svima je uvek bila jako dobra. Plašimo se pošto je stidljiva kako će... Kako će je prihvatiti drugari koje nije upoznala dosad. Što se nje tiče, jako je uzbuđena, srećna, ali moramo priznati, vidi se i ta neka doza straha, to je valjda i normalno - kažu mama i tata.

Kako stara izreka kaže "priprema je pola posla". Tako su i roditelji žurili da ono najneophodnije pripreme za veliki dan.  

- Kupili smo ranac i pernicu, upravo sada idemo da kupimo patike. Moramo da kažemo da je oprema jako skupa. Dobro je što država daje knjige besplatno, to je veliko olakšanje. Za sada nismo mnogo stvari kupili, ne znamo šta je sve potrebno pa čekamo učiteljicu da kaže šta mora da se kupi.

Upoznavanje i žurka za decu dan pred početak školske godine

- Večeras je upoznavanje sa učiteljicom, deca dolaze u školu gde će biti priredba. Spremili smo lepu garderobu za večeras, ali i za sutra. Novo poglavlje u našim životima počinje, a mi svim roditeljima i prvačićima želimo srećan početak školovanja - kažu roditelji Tamara i Slavko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    1. septembar 2022 | 07:38

    MAGDALENA ŽELIM TI SREĆAN I USPEŠAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE, KAKO TEBI TAKO I SVIM ĐACIMA PRVACIMA. ŽIVI BILI I BOG VAS ČUVAO NA MNOGAJA LJETA.

  • Ok

    1. septembar 2022 | 07:25

    A ko su oni?

  • Ris

    1. septembar 2022 | 11:56

    Roditelji vise (nesvesno) "plase" decu skolom. Nervozni, zabrinuti i deca se pitaju gde to idu kad su roditelji ovakvi. Deca iz vrtica su, po iskustvu, u prednosti nad decom koja ce se prvi put sresti sa "kolektivom".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA