≫ 

Lepa Katarina (19) pošla u vojsku: Patriotske pesme orile se 5 dana, gostilo 230 ljudi, 9 jaganjaca na ražnju

"Ja sam rekla mojima da neću da slavim punoletstvo, ali hoću ispraćaj u vojsku"

  • 58
Katarina Stojadinović vojska Foto: Privatna arhiva / Ministarstvo odbrane / Darimir Banda

"Ti si, ćerko, tatin sin" - Uz ovu pesmu, u porodici Stojadinović iz mesta Kloka kod Smedereva, počelo je veselje povodom ispraćaja u vojsku, ali ne sina, nego ćerke!

Katarina (19) odlučila je da služi državi pod oružjem, a u njenom domu orila se pesma, gostilo se i slavilo, po starom srpskom običaju ispraćaja, pomalo zaboravljenom otkako je služenje vojnog roka postalo dobrovoljno.

I to kakvog ispraćaja! Za 230 ljudi okretalo se 9 jagnjića, a dok se ručak spremao lepa Katarina pozirala je u svojoj smaragdno plavoj haljini. Uskoro će je zameniti maslinasto-zelena uniforma.

Katarinina je velika želja bila da ide u vojsku, a za Telegraf.rs otkriva kako su tekle pripreme.

- Ja sam oduvek govorila kako ću služiti vojni rok. Pripremila sam sve papire i prijavila se u avgustu. Malo sam kasnila, ali sam ipak prošla i jako sam srećna. Upravo sada sam na putu ka Somboru, a u vojsci će biti narednih šest meseci - priča Katarina kroz osmeh.

- Ja sam rekla mojima da neću da slavim punoletstvo, ali hoću ispraćaj u vojsku. Tako je i bilo. Napravili smo slavlje za 230 zvanica, koje je trajalo pet dana. Slušale su se vojničke pesme, kao nekada davno, i bilo je jako lepo slavlje. Počeli smo u četvrtak, a glavni dan je bio u subotu i tako se nastavilo. Bili su i tu juče, pošto sam danas krenula - priča Katarina kroz osmeh i ističe koliko je srećna.

Budući da se Katarina odlučila na ovaj korak, poslala je poruku svima koji se dvoume da li da služe vojni rok ili ne.

- Po meni, ja mislim da je to sjajno iskustvo i da svako treba da služi vojni rok. Moj savet je da se svi prijave i ovu sreću ne mogu da opišem. Naravno, planiram i da ostanem da radim pri vojisci, to mi je velika želja - završava Katarina dok putuje ka Somboru gde će ostati narednih šest meseci.

Ekipa portala Telegraf.rs Katarini želi svu sreću, i da ostvari sve svoje ciljeve koje je zamislila.

Video: Ona je žena pilot helikoptera: Lidija Petrović ponosno stoji rame uz rame sa muškarcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живојин

    1. septembar 2022 | 21:16

    Свака част Ћерко! Ти си прави Син!!!

  • Kursadžija

    1. septembar 2022 | 21:20

    Svaka čast mlada devojko lepo je to da služiš vojsku naše Srbije, ali i žalosno pored ovoliko momala da moraju žene da nas brane

  • Popovic Dusko

    1. septembar 2022 | 23:05

    Boze me sacuvaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA