≫ 

Dramatični prizori sa zapada Srbije: Poplavljeni putevi, livade, sela odsečena od sveta

Silovito nevreme pogodilo i je ivanjičku opštinu i nekoliko sela odsečeno je od ostatka sveta

  • 3

Najavljeno nevreme protutnjalo je zapadnom Srbijom i iza sebe ostavilo pustoš. Kiša koja je neprekidno padala više od šest sati ponovo je dovela do izlivanja Bresničke reke u selu Katrga kod Čačka. Ovog jutra osvanule su slike poplavljenih livada, puteva i fudbalskog terena.

- Voda i dalje nadolazi ali za sada nije alarmantno. Kiša od sinoć ne prestaje, a voda je dospela u podrumske prostorije, jednog objekta, putevi su presečeni pa smo prinuđeni da se kroz selo krećem i idemo na posao samo terenskim vozilima - rekao je za RINU, Miloš Čekanović stanovnik Katrge.

Silovito nevreme pogodilo i je ivanjičku opštinu i nekoliko sela odsečeno je od ostatka sveta, zbog čega je uvedena vanredna situacija na delu ivanjičke teritorije, u selima Devići, Pridvorica, Ostatija i Srednja Reka i Brusnik.

- Pre samo dva dana imali smo istu situaciju. Obilne padavine uništile su gotovo 100 odsto puteva podno Golije i napravljena je šteta preko 50 miliona dinara. Ovo danas nas je dotuklo, meštanima pogođenih sela je izuzuzetno teško. Mi činimo sve što je u našoj moći da im pomognemo, ali ovaj put smo nemoćni bez pomoći viših nacionalnih institucija - istukao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Podsetimo, jako nevreme je u utorak pogodilo Ivanjicu i iza sebe je ostavilo razorene puteve, pokrenuta klizišta i kuće odsečene od sveta, a grom je pogodio i usmrtio jednu kravu.

Usled pokretanja tla ugrožena su domaćinstva u selima podno Golije: Brusnik, Pridvorica, Devići, Ostatija, Srednja Reka, Ocrten, Staro Selo i Koritnik.

Video: Havarija u okolini Ivanjice: Klizište zatrpalo traktor i automobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    2. septembar 2022 | 09:20

    Mislim da će za sve dramatične prizore koji se dešavaju ovoj generaciji prave posledice osetiti tamo neke sledeće ako ih bude bilo jer ova čak i u tome zabušava a kamo li u sprečavanju i otklanjaju šteta ....

  • Rastko

    2. septembar 2022 | 09:12

    A kad je lepo vreme kao nisu .

  • Čiča

    2. septembar 2022 | 10:16

    HAARP...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA