Trudnici uspešno uklonili bubreg zbog tumora za koji sumnjaju da je maligni: Uspeh lekara u Višegradskoj

Divna vest, još jedan veliki uspeh naših lekara

  • 1
Sanitet, ambulantna kola hitna pomoć, stomak, trudnoća, trudnica Foto: Milena Đorđević, Pixabay

Po prvi put u Srbiji u GAK "Višegradska" urađena je laparaskopska operacija uklanjanja bubrega u trudnoći, zbog tumora za koji se sumnja da je maligne prirode, rečeno je danas Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

Operisana je 31-godišnja trudnica u 27. nedelji trudnoće, a prema rečima direktora GAK Aleksandra Stefanovića, operacija koja je urađena pre dva dana trajala je nekoliko sati i protekla je dobro.

U toj ustanovi kažu da se operisana pacijentkinja za sada oseća dobro, ali i da ima puno rizika da ne dođe do prevremenog porođaja.

Stefanović je naveo da ima puno pacijentkinja koje imaju sličan zdravstveni problem.

- Naš rad je multidisciplinarni sa kolegama iz Univerzitetsko kliničkog centra sa drugih klinika, radimo zajedno po potrebi sa određenim specijalnostima, kao što je sad bio slučaj sa urolozima. Odličnu saradnju na ovom polju imamo sa Institutom za onkologiju i radiologiju Srbije s kojima imamo zajednički konzilijum - poručio je Stefanović.

Dodao je da je nedavno oformljeno i odeljenje za fertilitet i onkofertilitet i srpsko udruženje koje ovog meseca održava prvi kongres na kojem će biti domaći i svetski poznati predavači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    2. septembar 2022 | 18:09

    Bravo za sve, i za najboljeg rukovodioca svih porodilista prof Stefanovica. Nije kao pojedini rukovodioci bahat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA