Predao se i treći napadač na radnika obezbeđenja u Zagrebu: Svi su pripadnici navijačke grupe

40-godišnji radnik obezbeđenja Hrvoje Zanatić juče je nasmrt pretučen oko 4.30 sati u automat-klubu na području zagrebačkog naselja Trnje

  • 2
Zagreb hrvatska policija uviđaj Foto: Tanjug/HINA/DAMIR SENICAR

Juče u popodnevnim satima zagrebačka je policija identifikovala svu trojicu napadača na radnika obezbeđenja u automat-klubu, koji je preminuo nakon sukoba s njima. Dvojica su sinoć uhapšena, dok se treći (rođen 1988.) danas predao policiji.

Policija je u 11.20 potvrdila da su sva trojica muškaraca pod njihovim nadzorom.

Nakon intenzivnih mera identifikovanja i traganja za trojicom muškaraca koja su učestvovala u teškom krivičnom delu na području Trnja, kao i jučerašnjeg hapšenja, i treći muškarac je u službenim prostorijama i pod nadzorom policije.

Njihov identitet je utvrđen operativnim radom na terenu te prikupljenim informacijama, a radi se o muškarcima starosti 22, 23 i 34 godine.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Policija juče pokucala na vrata osumnjičenog

Do jučerašnjeg hapšenja došlo je nakon što je policija pokucala na vrata jednog osumnjičenog koji živi s roditeljima. Njega nisu našli kod kuće, ali roditeljima su sve ispričali. Tada je nastala pometnja među napadačima jer do njih dolazi informacija da je policija bila kod roditelja jednog od njih i shvataju da su otkriveni.

Nekoliko sati kasnije dvojica dolaze u policijsku stanicu  na Trnju, a policajci ih hapse. Radi se o mladićima rođenima 1999. i 2000. godine. Upravo njih dvojica policiji su bila ključna zbog smrti radnika obezbeđenja.

Kako je potvrđeno za Index.hr, sva trojica su pripadnici navijačke grupe Bad Blue Boys.

Policija je sinoć kratko potvrdila da se dvojica muškaraca osumnjičenih za teško krivično delo sa smrtnim ishodom nalaze u službenim prostorijama i pod nadzorom policije, dok se za trećim traga.

- Od trenutka saznanja za teško krivično delo sa smrtnom posledicom u kojem su učestvovala trojica muškaraca, policija je započela intenzivne mere identifikovanja i traganja za njima. Operativnim radom na terenu i prikupljenim informacijama utvrđen je identitet sve trojice muškaraca. Dvojica se ovog trenutka nalaze u službenim prostorijama i pod nadzorom policije, dok se za trećim traga - rekli su sinoć iz policije.

Prvo je došlo do verbalnog, a zatim do fizičkog sukoba.

Podsetimo, 40-godišnji radnik obezbeđenja Hrvoje Zanatić juče je nasmrt pretučen oko 4.30 sati u automat-klubu na području zagrebačkog naselja Trnje.

Nakon prvotnog verbalnog sukoba nepoznati napadači su fizički napali Zanatića, a zatim pobegli.

Prema nezvančinim informacijama, u napadu su učestvovala tri počinitelja. Sva tri muškarca su bila u alkoholisanom stanju, jedan znatno pijaniji od ostalih. Muškarac koji je jelovao pijanije od druge dvojice u jednom momentu je pokušao da uđe u službene prostorije kazina, odnosno u prostorije gde je zabranjen ulaz osobama koje nisu zaposleni. Radnik obezbeđenja ga je u tome sprečio, pa je došlo do sukoba.

Jedan mladić ga je držao, a drugi ga je udarao. To su dvojica koja su sinoć uhapšena. Treći je bio tamo, ali njegova uloga još nije najjasnija. Policija zasad smatra da je on bio sa strane. Nakon što su ga pretukli, radnik obezbeđenja je u nekom trenutku udario glavom u stepenicu. Ubrzo su napadači pobegli, a neko je pozvao Hitnu pomoć. Povređeni radnik obezbeđenja je još davao znake života, te su ga reanimirali i prevezli u bolnicu. U bolnici mu se stanje pogoršalo i tamo je preminuo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA