Stravičan prizor nesreće još nam je pred očima: Roditelji školaraca u selu Međa strahuju posle udesa kod škole

Jedan od roditelja, Milan Jović, objašnjava da se nesreća dogodila u blizini škole, gde vozači ne poštuju ograničenje brzine od 30 kilometara na sat

  • 1
Saobraćajna nesreća Međa Foto: Čitalac Telegrafa Dragan Ilić

Roditelji sela Međa kod Leskovca su i pre jučerašnje saobraćajne nesreće, u kojoj je život izgubio dvadesetčetvorogodišnji mladić, strahovali za bezbednost svoje dece koja pohađaju četvororazrednu školu, ali od juče su i bukvalno u panici, piše Jugmedia.rs. 

Jedan od roditelja, Milan Jović, objašnjava za Jugmediu da se nesreća dogodila u blizini škole, na državnom putu drugog A reda, gde vozači ne poštuju ograničenje brzine od 30 kilometara na sat.

- Stravičan prizor nesreće još nam je pred očima. U velikoj smo panici i to ne samo mi roditelji nego i učenici, naša deca - kaže Jović.

Škola u Međi ima 55 učenika u isturenom odeljenju OŠ „Branko Radičević“ sa sedištem u Brestovcu. Sama škola je bez ograde, a na kolovozu nema prepreka za usporavanje brzine, takozvanih „ležećih policajaca“.

- Naša deca svakoga dana prelaze po dva puta taj državni put da bi stigla do škole i sela u svoje klupe. Deca mala, ne umeju da se paze i ne znaju, ali smo mi tu stariji koji trebamo da im omogućimo bezbedni odlazak u školu i povratak iz nje - priča ovaj mladi roditelj.

Krov škole prokišnjava, a trenutno u njoj nema vode. Objašnjava da je škola i mesto gde se deca okupljaju čitavog dana i druže, a da uveče ustupaju mesto starijima, tinejdžerima.

- I ta okupljanja nisu problem. Lepo je što je škola mesto okupljanja, ali je probelm kako bezbedno stići do nje, odnosno, preći državni put bez straha da te vozači ne povrede - priča Jović koji kaže da od juče ujutru ne spava od brige.

Svako od roditelja oseća taj strah, ali od juče je on kulminirao, dodaje.

- Mi pitamo predstavnike lokalnih vlasti i nadležne u PU Leskovac šta mogu da preduzmu za bezbednost naše dece, s obzirom na činjenice da je put neobezbeđen, a škola bez ograde i kapije - pita se on i prenosi da je to stav i ostalih roditelja.

Inače, jučerašnja saobraćajna nesreća u kojoj je povređeno i petoro ljudi, dogodila se na blagoj krivini iz pravca Šarlinca. I ta krivina je nepregledna.

Saobraćajni znak koji upozorava da je u blizini škola postavljen je na samo 20 metara od škole i kada ga vozači ugledaju već je kasnoza kočenje, za one koji voze prebrzo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    5. septembar 2022 | 21:03

    Uložite malo para i u te krajeve...državo sramota da tamo narod živi mnogo losije nego u ostalim delovima Srbije..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA