≫ 

Kad dete održi lekciju o humanosti: Mala Andrea odsekla je svoju lepu, dugu pletenicu i stavila na licitaciju

Na jednoj stranici humanitarnih licitacija dospela je i fotografija dugačke pletenice koja je pripadala Andrei Lazarević iz Jagodine

  • 7
Andrea Lazarević Foto: Danilo Lazarević

Da su deca naša dragocenost, a pre svega šansa za lepšu budućnost, pokazuje i predivan humani gest desetogodišnje Andree Lazarević iz Jagodine. Ona je svoju dugu kosu upletenu u kiku odlučila da poseče i stavi na humanitarnu licitaciju, što je njene roditelje oduševilo. 

Naime, na jednoj stranici humanitarnih licitacija dospela je i fotografija dugačke pletenice. Tragom te objave, otkrili smo da je pripadala Andrei Lazarević iz Jagodine.

Ova desetogodišnja devojčica, već tako mlada, a osvešćena da postoje ljudi koji vode teške bitke u životu, odlučila je da da svoj doprinos.

Po ugledu na njene roditelje koji se često odazivaju humanitarnim akcijama, poželela je da učestvuje u jednoj.

- Andrea je imala predugu kosu ispod pojasa, ali nije volela da je vezuje u rep već da bude slobodna. Mesecima unazad smo većali sta ćemo sa kosom, jer je njoj ta preduga kosa počela dosta da smeta ( u školi, na treninzima, dok jede ... ). Na njenu molbu odlučili smo da je skratimo "malo". Shodno da je ona malo sitnije građe a visoka, tražili smo i frizuru koja bi joj lepo stajala i tako je nastala duga kika i paž frizura. Dobili smo kiku koju smo bili spremni da čuvamo, ali poučena našim čestim odazivom humanitarnim akcijama, porukama ili direktnim uplatama deci kojoj je to potrebno, kada i koliko smo u mogućnosti, želela je i ona da da svoj doprinos - prepričava otac Danilo.

Kako dodaje, Andrea ih je pitala da li kika može da se proda i tako pomogne nekome kome bi to značilo.

- Usledilo je njeno pitanje "Tata, možemo li da prodamo kiku kako bismo pomogli nekome kome je to potrebno, kao što radite ti i mama?". Zadivila me je ta njena saosećajnost u ranom dobu njenog detinjstva. Nakon toga njena kika je stavljena na licitaciju. Na kraju je sve ispalo divno. Želela je da da svoj doprinos na način koji je bio moguć u tom trenutku - priča ponosni otac.

Pletenica je izlicitirana na 12.000 dinara, a ovu cifru ponudila je Bojana Rogulić. Novac je otišao za lečenje Nađe Bojić (8). 

Divnu Andreu osim spoljašnje lepote krasi i ona unutrašnja. Njena plemenitost i zrelost lekcija je mnogima. Andrei jedno veliko hvala, a roditeljima bravo.

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salee

    8. septembar 2022 | 08:23

    Bravo dete svaka čast.

  • BASA

    8. septembar 2022 | 08:38

    Bravo devojčice ! Odličan si primer svima !

  • Сандра

    8. septembar 2022 | 09:09

    Cвака част девојчице.Имала је пример родитеља,на кога да се угледа.Све потиче из породице.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA