Kako su se nekad odmeravale snage s vršnjacima iz susednog sela: Bliži se nesvakidašnja Vojvođanska olimpijada

Prvobitno je trebalo da se održi 20. avgusta, ali je otkazana zbog lošeg vremena

  • 0
Vojvodina, olimpijada, obaranje ruku, Foto: Pixabay

Trinaesta po redu manifestacija Vojvođanske olimpijade starih sportova održaće se u subotu, 17. septembra na stadionu FK Vojvodina u Bačkom Gradištu.

Prvobitno je trebalo da se održi 20. avgusta, ali je otkazana zbog lošeg vremena, prenosi portal 021.

Vojvođanska olimpijada starih sportova je manifestacija čiji je cilj sakupljanje, negovanje, očuvanje i promocija narodnog blaga i kulturne baštine vojvođanskog kraja kroz razvoj i promociju sporta za sve, koju realizuje Bečejsko udruženje mladih uz podršku opštine Bečej.

Cilj ove olimpijade jeste da se ožive zaboravljene veštine kojima je omladina pre par vekova odmeravala snage sa vršnjacima iz susednog sela, a svi učesnici će imati i priliku da se oprobaju u čak 17 zaboravljenih disciplina.

Prijave za ekipe su otvorene, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem onlajn formulara, kao i preko Fejsbuk stranice Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova. Kotizacija za učešće na olimpijadi se od ove godine naplaćuje i to simboličnom sumom od 1.000 dinara po ekipi.

Bečejsko udruženje mladih - BUM je nastalo kao proizvod ideja i godina bavljenjem neformalnim aktivizmom grupe mladih koji nisu odustali od želje da nešto promene u Bečeju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA