"Odlučni smo da se šetnja desi po planu": Organizator "Evroprajda" otkrio detalje događaja 17. septembra

Miletić je dodao da su organizatori svesni trenutka u kome se država nalazi

  • 24

Jedan od organizatora "Europrajda 2022" Goran Miletić rekao je danas da će se prajd održati prema planu i da organizatori neće odustati od šetnje.

- Odlučni smo da se šetnja desi prema planu, jer ne možemo imati Europrajd ili bilo koji prajd bež šetnje. Na šetnji u potpunosti insistiramo - rekao je Miletić na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada.

On je dodao da su organižatori svesvni toga da policija može doneti odluku o zabrani, kao što se to dešavalo i ranije.

- Dakle, i ako bi se desila zabrana mi bismo i uprkos tome šetali. Međutim, nismo za konfrontaciju, za kompromis smo. Pokušavamo kroz razgovore sa državom da dođemo do rešenja koje je najbolje i koje bi osiguralo bezbednost svih učesnika - kazao je on.

Miletić je dodao da su organizatori svesni trenutka u kome se država nalazi.

- Što se tiče zvaničnika, niko od naših se nije oglasio ili najavio da će šetati sa nama. Evropski zvaničnici se jesu javili, ali sada vam imena neće biti bitna da vam kažem. Premijerka Ana Brnabić je još davno podržala šetnju i paradu, tako da mislim da se tu ništa nije promenilo - napominje Miletić.

Kako je više puta naglasio, plan i program šetnje ostaje isti, kao i sve manifestacije. Na pitanje da li postoiji šansa da promene trasu kretanja, Miletić je imao konkretan odgovor:

- Ne! Nigde u svetu nisam video da se u nedelji ponosa šeta nekim drugim trasama, sem po centru grada/prestonice. Što se tiče programa, imaćemo dosta koncetara, šetamo za ljubav i sve vas pozivamo da nam se pridružite i pokažete solidarnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MUJO

    8. septembar 2022 | 15:12

    Njihov cilj je da potpomognuti evropom izazovu nemire .Na neku poljanu pa neka šetaju gologuzi ako hoce,a ako ne onda pohapsiti organizatore.

  • West

    8. septembar 2022 | 15:28

    Ako dodjete onda sami snosite posledice. Tako je u svim drzavama.

  • Hulk

    8. septembar 2022 | 15:07

    Posle će đavo da im bude kriv. Idite pa šetajte po Staroj planini do mile volje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA