Prva banka krvi južno od Beograda uskoro otvara vrata: Nalaziće se u Nišu

Zakonom o transfuzijskoj medicini, donetim 2017. godine, predviđeno da zalihe krvi osim u institutima i zavodima za transfuziju krvi, postoje i u bolnicama

  • 0
Transfuzija krvi, davanje krvi Foto: Profimedia

Direktor klinike za kardiohirurgiju u Nišu Dragan Milić najavio je da će u ponedeljak 12. septembra u prostorijama te klinike biti otvorena prva banka krvi južno od Beograda.

- Kompletnu opremu u vrednosti od oko 200.000 evra za banku krvi obezbedila je ambasada Izraela - naveo je Milić u objavi na društvenim mrežama, pišu Niške vesti.

Prema njegovim rečima, banka krvi nosiće naziv "Doktor David Alabala", a na dan otvaranja biće okrivena bista tog velikog srpskog patriote, lekara i oficira koji je učestvovao u svim ratovima za oslobođenje Srbije od 1912. do 1918. godine.

Milić je ranije izjavio rekao da će otvaranje banke krvi na Klinici za kardiohorurgiju približiti krv pacijentima, posebno onima koji su podvrgnuti operacijama. On je podsetio da je Zakonom o transfuzijskoj medicini, donetim 2017. godine, predviđeno da zalihe krvi osim u institutima i zavodima za transfuziju krvi, postoje i u bolnicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA