≫ 

Valentina i Anđela žive svoje snove: Ekipa Telegrafa im ispunila najveće želje, u samo jednom danu

Iz dana u dan, Anđela i Valentina osećaju koliko je Srbija uz njih

  • 9
Anđela i Valentina u poseti Partizanu Foto: Nikola Anđić

Devojčice Anđela i Valentina, iz sela Drajinci nadomak Vlasine, koje je ekipa portala Telegraf.rs posetila prošle nedelje, ove sedmice su nam uzvratile posetu, te su one bile naši gosti a mi njihovi domaćini.

Ove prelepe devojčice, da podsetimo, dospele su u javnost uz pomoć humanitarke  Tamare Misirlić. Odmah zatim, ekipa portala Telegraf.rs uputila se u selo, kako bismo videli u kakvim uslovima devojčice žive, i šta im je najpotrebnije.

Put do tamo, kako smo već i pisali, bio je težak, ali je najteže bilo kada smo došli do samog sela. Naime, pored puta se nalazi malo brdo. Tu su sedeli otac Ivan i majka Svetlana Milanov, koji su nas sačekali, a onda je tek krenulo putovanje do kuće.

Pešačili smo oko pola sata. Gusta šuma, blato, lišće... Naišli smo čak i na koprive koje su više od devojčica. Prošli smo tuda, a sve vreme je Svetlana držala supruga Ivana, jer ne može sam da korača. Kada smo zašli duboko u šumu, naišli smo na malu kućicu koja je oronula, propala, nedostojna života ijednog čoveka. Ima prozore ali nema stakla, a ispred stoje dve malene devojčice, mršave, izmorene a ipak nasmejane. U kući su sve stvari potpuno nefunkcionalne. Poda nema, zidovi prete da se uruše, kroj se potpuno raspao, a stepenice koje vode do ulaza u kuću su se odvojile od kuće, pa je rizično stati na njih.

Svu težinu puta, na kraju, brišu njihovi osmesi, izazvani poklonima, koje smo im doneli.

Nakon priče o njima, i o stanju kuće u kojoj žive, Srbija se podigla na noge. Prva osoba koja je reagovala i obećala pomoć, jeste predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je devojčicama obećao pomoć. Nakon oglašavanja predsednika, stigla je vest da su devojčice dobile stan u Klisuri, na manje od 100 metara do škole.

Mi domaćini, one naši gosti

Danas, nakon samo nedelju dana, devojčice Valentina i Anđela žive potpuno novi život. Naime, njima je pomoć pristigla sa svih strana, stan koji su dobile se trenutno sređuje.

Budući da je portal Telegraf.rs od samog starta bio uz devojčice i apelovao za pomoć, odlučili smo da ih pozovemo u goste, dodelimo im poklone i ispunimo neke od želja koje su nam otkrile tokom razgovora.

- Mi volimo da igramo fudbal, i navijamo za Partizan. Pored toga, slušamo muziku, ali ne sve, najviše slušamo Draganu Mirković i Radu Manojlović - kažu devojčice.

Na pitanje, kako provode slobodno vreme, kažu nam: 

- Čitamo knjige jer su nove, pa su nam zanimljive. Želja nam je da imamo računar, a kada padne mrak gledamo seriju Igru sudbine, ona nam je omiljena, i na televiziji samo to gledamo.

S obzirom na to da smo ih zvali da im ispunimo želje, tako je i bilo.

Potpredsednik Comtrade Grupe Branislav Đurić poklonio im je računar Tesla Netbook. 

I, to nije sve.

Koje smo im sve želje ispunili, gde smo sve bili sa njima, sa kim su se sve upoznale, jednostavno, kako smo proveli dan sa njima, čitajte sutra ekskluzivno na portalu Telegraf.rs.

Video: Njihove suze ganule su i Vučića: Valentina i Anđela digle Srbiju na noge, svi priskaču u pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Audi 2018

    12. septembar 2022 | 21:10

    Ovo je lijepa prica puno srece sestrama od srca zelim...

  • A

    12. septembar 2022 | 21:50

    Svu sreću ovoj deci želim.

  • Zvezdica

    12. septembar 2022 | 21:35

    Divno,divno!! Ovo se desava kad se osvrnemo oko sebe, primetimo i udruzimo, da pomognemo onom, kome je tako ocigledno pomoc potrebna. Cestitke za Tamaru i ekipu Telegrafa. Devojcicama, neka ih sreca prati !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA