≫ 

Sahranjen dečak koji se ugušio kod Malog Zvornika: Tri sveštenika ispratila mališana, ali ne i majka

"Tuga da ti srce pukne. Naš dobri dečak sahranjen je iznad kuće gde već počiva njegov deda"

  • 2
mali zvornik tragedija decak Foto: D. Grujić

Dečak N. A. (9) koji je nesrećnim slučajem preminuo juče u porodičnoj kući Ametovića sahranjen je danas u malozvorničkom selu Radalj. Prema rečima kume Katice Koljibabić na večni počinak ispratile su ga članovi familije, komšije, ali nije došla majka koja je, inače, napustila supruga Dragana i njihovo četvoro dece, pa se on sam brinuo o njima.

- Tuga da ti srce pukne. Naš dobri dečak sahranjen je iznad kuće gde već počiva njegov deda. Bilo je mnogo naroda, celo selo u kome svi imaju samo lepe reči za dečaka koji je bio dobar i vredan kao i njegovu celu porodicu. Došle su obe Draganove sestre i sva tri brata, bio je predsednik opštine sa saradnicima, ali ne i majka koja je juče dolazila. Mlađi brat je kazao da ne može ići na sahranu, a sestrica je još mala da shvati šta se dešava.

- Rekla sam im da zbog njihovog tate i sestre moramo svi biti hrabri. Koliko cene ovu porodicu pokazalo je i to što su obred obavila tri sveštenika, naš iz sela, borinski i malozvornički i nisu želeli to da naplate. Dragan je divan čovek i otac, niko nije zaslužio da se ovako nešto desi, a posebno ne on. Kod mene je oboje najmlađe dece i ostaće tu dok im otac ne dođe iz bolnice. Duša me boli što se ovo dogodilo, to su tako dobra i vredna deca, pametna - kazala je kuma Katica.

Prema dosadašnjim informacijama, niko se još od nadležnih nije zvanično oglasio o ovom slučaju, sumnja se da je smrt dečaka posledica trovanja ili gušenja gasovima. Prema izjavama onih koji su poznavali Ametoviće u noći između petka i subote u kući je bio uključen agregat jer su im prekjuče iz ED isključili struju, koji je verovatno bio neispravan.

Kako je za "Kurir" nekoliko sati posle tragedije ispričala njihova kuma Katica, nju je kobnog jutra oko pet sati probudio Draganov sedmogodišnji sin koji je videvši nepomične članove porodice sa sprata, kroz prozor, skočio na fotelju ispred kuće i onda otrčao do nje po pomoć. Ona je sa suprugom otišla do Ametovića i zatekla stravičan prizor.

- Stariji dečak je već bio mrtav, Dragan je gledao, ali nije davao druge znake života, a moj suprug je na podu našao stariju devojčicu, podigao je na krevet i ona je samo rekla da ne može na noge. Nju i mlađu devojčicu je uzeo u naručje i izvukao iz kuće. Odmah smo zvali smo policiju i Hitnu pomoć. Njima je juče isključena struja zbog duga koji je napravio Draganov pokojni otac.

- On je zato uključio agregat da bi imao struju u kući i ubacio ga u donju prostoriju. Kuća nema pravi odžak, samo neke cevi pa se dim negde verovatno provukao i počeo da ih guši u snu, a oni su u dve sobe spavali na spratu njihove trošne kuće – kazala je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toyi

    25. septembar 2022 | 17:56

    Naljepsi andjele budi sa naljepsim andjelima i stiti svu dijecu bolesu!

  • Srbob

    25. septembar 2022 | 20:18

    Cutis srbijo i samo dokle midlis da cutis? Gde je vise granica zdravog razuma ? To je ogledalo sistema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA