Ziđin: Radnik napadnut na radnom mestu stabilnog stanja, ali je uplašen

Žao je rekao da su ga u noći između 24. i 25. septembra, u kabini bušilice, napala i pretukla tri maskirana i naoružana muškarca, koji su potom zapalili bušilicu

  • 3
Zidjin pretučen radnik šteta Foto: Serbia ZiJin Copper/ustupljen snimak

Kompanija Srbija Ziđin koper saopštila je danas da je četrdesettrogodišnji Žao Deming, radnik podizvođačke firme "Jinšan" koja za Ziđin izvodi radove na majdanpečkom "Severnom reviru", zbrinut na Odeljenju hirurgije u majdanpečkoj bolnici, nakon što je pre dve noći napadnut na radnom mestu.

Prema rečima hirurga dr Velimira Tomića, radnik je u majdanpečku bolnicu primljen sa povredom grudnog koša, desne šake i slabinskog dela tela, gde ima podlive, ali je u stabilnom stanju i vidno je uplašen.

Žao je vidno zbunjen zbog onoga što ga je snašlo u prijateljskoj zemlji, navodi Ziđin u saopštenju.

Dodaje se da je na pitanje kako se oseća dva dana nakon nemilog događaja, radnik "Jinšana" odgovara da ima bolove u grudnom košu, desnoj šaci i u predelu slabine, ali da su ti bolovi beznačajni u poređenju sa bolom u duši.

- Došao sam ovde jer su Srbija i Kina čelični prijatelji, ali se više ne osećam bezbedno - rekao je Žao, prenosi Ziđin.

Navodi se da je on rekao kako će rane zarasti, ali da ne zna kada će proći osećaj teskobe i panike koje ima. Rekao je da želi da nastavi da radi, ali da ga je strah.

- Zato se nadam da će počinioci vrlo brzo biti privedeni i da se ovako nešto više nikada neće ponoviti - rekao je povređeni radnik.

Navodi se da su njega danas u bolnici posetili predstavnici Srbija Ziđin kopera i njene podizvođačke firme „Jinšan“, a menadžment dveju kineskih kompanija u Majdanpeku organizovao je i zbor za kineske radnike, kako bi pokušali da ih umire i ohrabre da nastave da rade.

Ziđin podseća da je Žao izjavio kako su ga u noći između 24. i 25. septembra, na radnom mestu u kabini bušilice, napala i pretukla tri maskirana i naoružana muškarca, koji su potom zapalili bušilicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    26. septembar 2022 | 22:36

    Žao mi je što ovde ne mogu da objavim fotografije naših ljudi koji su povredjeni od strane kineza,ali izadjite na facebook i potražite NE DAM NU DAU. Biće vam sve mnogo jasnije.

  • Ruzica

    26. septembar 2022 | 19:53

    Ko zna ko su kriminalci i odakle su dosli? Nadam se da ce ih nasa policija pohvatati da plate zestoko za nedela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA