Mečka došla na Branišina vrata, napravila lom da dođe do meda: "Nisam mogao da se povratim kad sam video"

Ljude iz ovog kraja najviše iritira činjenica da su mečke pod zaštitom, a oni su, očigledno, prepušteni sami sebi

  • 8
Mecka doruckovala Foto: infoliga.rs

Mečke u podgolijskim selima ne miruju. Očigledno je da su njihove aktivnosti pred zimski san pojačane jer su sve češći napadi na pčelinjake pri čemu nanose ogromnu štetu domaćinstvima i ulivaju strah ljudima koji tu žive, prenosi Infoliga.

Braniši Dramićaninu iz Čaprića, sela kod Ivanjice, mečka je došla na kućna vrata. Košnice sa pčelama koje su bile visoko izdignute na terasi oborila je, med pojela i iza sebe ostavila krš i lom.

- Ono je neverovatno, ja mislim da ja ono ne bih mogao za dan da iscepam sekirom, kako je ona to uradila. Probala je na vrata, al ja sam bio udario neke velike šine, jednu je iščupala, jednu iskrivila i onda se premeštila... Da bog sačuva! Ja nisam mogao da se povratim kad sam ono video. Jer sam bio siguran da sam siguran na terasi - kaže Braniša.

Ljude iz ovog kraja najviše iritira činjenica da su mečke pod zaštitom, a oni su, očigledno, prepušteni sebi uz savet "stručnjaka" da moraju naučiti da žive sa mečkama u komšiluku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    27. septembar 2022 | 20:04

    Pa lako je tim strucnjacima da nesto zabrane, njima ne prave stetu, sad nek plate coveku stetu!!!

  • KKK

    27. septembar 2022 | 19:46

    Dali bi bilo resenje ograditi kosnice " elektricnim pastirom", ili necim slicnim.??

  • Mila

    27. septembar 2022 | 19:12

    Pa zašto država ne reaguje pobogu i napravi parking mesta da ljudi ne parkiraju svuda svoje mečke. I što su bahati vozači nemare za tudju imovinu i ne znaju da parkiraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA