≫ 

Davor rođen bez ruke za 12 minuta uradi 740 sklekova: Njegovu priču treba da čuju svi koji kažu "ne mogu"

Iako nema šaku, može da podigne i veliku kilažu

  • 23
Davor Ćajić, rođen bez ruke, obara rekorde u sklekovima

Foto: Privatna arhiva

Davor Ćajić (22) iz Ljiga je momak čija snaga uma ostavlja bez daha. Na njegove savete malo ko ostane imun, a ono što je on potpuno sam napravio je iznavredno.

Davor Ćajić koji je svojim snimcima osvojio društvene mreže, odlučio je da za naš portal otkrije kako, kada je najteže, bodriti sam sebe. Punih osam godina, Davor iza zatvorenih vrata među četiri zida stvara magiju. Ništa ne bi bilo toliko čudno, kao sama činjenica da je rođen bez ruke, a za samo 12 minuta može da uradi 740 sklekova.

- Rodio sam se bez šake, uvek sam bio jako nestašan i uvek u pokretu. Od malih nogu sam bio jako hiperaktivan i imam veliku sreću da mi nije kao kod većine ljudi koji imaju isti problem, ruka takva da atrofira. Moj mišić se razvija i verovali ili ne, ja sa mojom rukom bez šake mogu da podignem veću kilažu - počinje Davor za Telegraf.

Svoje početke u sportu nije vezivao za sklekove, već ga je ljubav prema sportu vodila na sve strane dok nije pronašao ono što ga zaista ispunjava.

- Počeo sam da treniram fudbal, rvanje i mnoge sportove ali je ljubav prema sklekovima mnogo jača. Počeo sam da radim sklekove od prve godine srednje škole, bilo je jako teško sa jednom rukom ali sam verovao da ja to mogu. Veliki rad i trud, doveli su me do toga da sam za 12 minuta mogao da uradim 300 sklekova, dok je sada situacija drugačija, sada je taj rekord 740. Teško je, ali sam probio limite - priča mladić iz Ljiga, i dodaje:

Hteo sam da odobrim rekord na jednoj nozi i jednoj ruci, trudio sam se ali je jako teško da se održi balans, tako da sam se vratio na obične sklekove na jednoj ruci, koji takođe nisu naivni za izvođenje. Kada krenem da radim sklekove, ja dođem do određenog broja, i onda kao ajde još jedan ili dva, pa na kraju se pravim kao da nijedan nisam uradio i opet krenem sve ponovo.

Ginisova knjiga rekorda mu je bila veliki cilj, ali kako Davor kaže nije mu bila potrebna reklama, već dokaz samom sebi da je uspeo.

- Ja sam se prijavljivao za Ginisa, i bio sam u Beranima gde su me dočekali jako lepo i ophodili se prema meni tako da nemam nijednu zamerku. Komisija me je ocenila, i bili su jako zadovoljni, ali kompletna ta avantura mnogo košta tako da sam ostao na tome da sam sebi dokazao koliko mogu i šta sam sve napravio potpuno sam u svojoj sobi - priča Ćajić.

Svaki rekord Davor pokušava da obori, te je tako došao na ideju da i poslednji za sada, u nizu savlada. A to je 155 sklekova za tri minuta.

- Rekord za tri minuta je bio 152 skleka, a ja sam taj rekord oborio, jer sam za tri minuta uspeo da uradim 179, na jednoj ruci i obe noge - kaže on.

Od samog rođenja nije imao ruku, ali kako naglašava imao je podršku svih i nikada nije bio diskriminisan, već naprotiv, bilo je totalno suprotno.

- Ja sam tako rođen i nikada nisam imao problem sa tim, svi su me prihvatili i bitno je kakav ste čovek a fizički izgled nije toliko bitan. Imam jako dobre prijatelje tako da nikada nisam imao osećaj kao da sam drugačiji. Mogao sam da stavim protezu, ali ne želim od sebe da pravim invalida. Da budem iskren, možda jednog dana i to uradim kada budem imao novca, ali za sada sam super i to mi nije potrebno - kaže Davor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada KS

    1. oktobar 2022 | 09:09

    Bravo dečko. Šampion se ne radja, šampion se postaje radom i trudom. Bravo 💪

  • Mila

    1. oktobar 2022 | 09:50

    Tako lijep, zgodan i sarmantan momak, uzivancija te gledati. A za ruku, vjeruj mi na rijec, ne brini!!!

  • Marina

    1. oktobar 2022 | 09:47

    Želim ti zdravlje i sreća da te prati celog života. 🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA