≫ 

Direktorka Klinike "Dr Laza Lazarević": Vlada Srbije ocenjuje moj rad

Dr Ivana Stašević karličić kaže da je na mesto direktora postavila Vlada Srbije, da je Srbija slobodna zemlja i da sama činjenica da se štrajk desio pokazuje da je i na klinici dozvoljeno slobodno misliti

  • 2
Direktorka Ivana Stašević Karličić Foto: Marko Jovanović

Direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" dr Ivana Stašević Karličić kaže da neće podnetu ostavku i navodi da je prema izveštajima MUP-a juče na protestu ispred te ustanove bilo zajedno s novinarskim ekipama i ostalim građanima osamdesetak ljudi.

Kaže i da je na mesto direktora postavila Vlada Srbije, da je Srbija slobodna zemlja i da sama činjenica da se štrajk desio pokazuje da je i na klinici dozvoljeno slobodno misliti.

- Ovde smo videli i neke političke predstavnike, a zvanični izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova o broju ljudi na skupu dokazuje da mi svi zajedno zaposleni ovde nastavljamo da radimo upravo na onome na čemu radimo od pre pet godina - rekla je direktorka za Tanjug.

Dodala je da će zaposleni i dalje dolaziti u ustanovu koja je, kako kaže, u poslednjih pet godina uređena, okrečena, gde je obnovljen nameštaj, sređena fasada, dati bonusi u prethodne dve godine nakon vraćenih dugova koji su se, kako tvrdi Stašević Karličić, merili milionima evra.

- Novi protokoli lečenja ostaju na snazi, širimo naše službe, ima nas i više nego dovoljno da svakoga dana sve službe u ovoj klinici rade nesmetano, kao i na SOS linijama i ovoga puta najavljujem novi Centar za autizam koji kreće 10. oktobra sa radom - kazala je direktorka.

Ona je poručila da je od početka štrajka upozorenja pozvala nadležne da provere zakonitost rada i okupljanja sindikalnih organizacija.

- Ti sindikati nemaju radno-pravne uslove za tu vrstu delovanja, oni nemaju ni sindikalne zahteve. Mi smo ustanova koja je transparentna i podložna kontroli, a ovakve situacije nisu razlog za kontrole. Kontrole rada državnih institucija su i više nego česte - što redovne, što vanredne -  objasnila je direktorka.

Na pitanje da li će podneti ostavku, Stašević Karličić kaže da to ne planira da učini.

- Ja naravno neću podneti ostavku zato što me je ovde imenovala Vlada Srbije koja i treba da oceni moj rad i oceni koliko ću biti na ovoj funkciji -  poručila je.

Ona ukazuje na to da zahtev za njenu ostavku nije sindikalni zahtev i ističe da je klinika uputila Ministarstvu za rad i zapošljavanje zahtev za izlazak na lice mesta, gde bi njihova inspekcija utvrdila zakonitost štrajka i sindikalnih zahteva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA