Evropski dan osoba sa autizmom

3. oktobar je Evropski dan osoba sa autizmom

  • 0
Svici u mraku Foto: Promo

Za mnoge ljude još samo jedan kalendarski dan u godini. Za roditelje dece i odraslih osoba sa Autizmom još jedan dan ispunjen strepnjom i brojnim pitanjima bez odgovora. Neće biti nikakve parade ni protestnih šetnji, medijske kuće se neće utrkivati da urade stručnu emisiju posvećenu toj temi, tek poneka štura vest i toliko o tome.

Roditelji dece i osoba sa Autizmom nisu ljuti ni ogorčeni, samo tužni i zabrinuti za budućnost svoje dece, ali i sve druge sa bilom kojom vrstom problema. Tiho i nenametljivo uglavnom se kroz život izvinjavamo što su naša deca drugačija i što reaguju drugačije. Želimo da pozovemo društvenu intelektualno javnost da pokrene teme koje se odnose na bolji položaj i kvalitetniji život osoba sa posebnim potrebama. Više empatije i razumevanje u našem društvu ne bi bilo na odmet na svim nivoima.

Pozivamo i državne institucije da porade na unapređenju zakona na temu ljudskih prava i učine ozbiljne iskorake ka napred. Mi ne želimo da budemo deo problema, već da ponudimo primer pozitivnog mogućeg rešenja istog. Do tada mi dajemo svoj doprinos. Naše udruženje Svici u mraku ove godine organizovalo je na svom seoskom imanju prvi letnji inkluzivni kamp. Deca iz čitave Srbije su bila kod nas na dnevnom i višednevnom boravku. Brojni umetnički programi, radionice, terapije domaćim životinjama i boravak u prirodi pozitivno utiču na psihofizičko stanje naše dece.

Nastavićemo i dalje. Stvaramo oazu mira i ljubavi za našu decu. Vrt dobre nade. Zahvaljujući dobrim ljudima i društveno odgovornim kompanijama realizujemo naš projekat, korak po korak. Pozivamo vas:

2. 10.2022. Venčane.

Svečano zatvaranje Letnjeg inkluzivnog kampa.

Kulturno umetnički program - početak u 12 h.

Pozorišna predstava za decu: ČISTOLOGIJA Kofer Teatar Beograd.

3.10.2022. gradski trg Aranđelovac od 12 h.

Obeležavanje Evropskog dana osoba sa Autizmom.

Humanitarni štand.

Ukoliko želite da podržite naš humanitarni rad, možete nas kontaktirati. Svi ljudi dobre volje su dobrodošli. Donirajte za Svice. Svici u mraku 35306 Venčane- Aranđelovac 330-0000004020996-21.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA