≫ 

Deca u Srbiji pokrenula internet prevaru? Beograđanka otkriva kako su joj uzeli 6.000, a kreće ovom porukom

Osim što je izgubila 6.000 dinara, ova Beograđanka ostala je i bez svog Instagram profila, a ima i niz drugih peripetija koje treba da razreši

  • 18
Prevara na Instagramu Foto: Shutterstock, Instagram

Sve više Srba žrtva je nove prevare na društvenoj mreži Instagram, a sumnja se da su počinioci zapravo tinejdžeri koji dobro barataju hakerskim veštinama. Beograđanka I. S. otkriva za Telegraf.rs kako je i sama nasela, a potom ostala bez 6.000 dinara i uz gomilu problema koje tek treba da reši.

- Pre neko jutro na Instagramu mi je stigla poruka od koleginice. Tražila je da joj pošaljem moj broj telefona. Reč je o koleginici iz bivše firme koju dugo nisam videla, pa sam pomislila da stvarno više nema moj broj. Poslala sam joj svoj broj telefona, a onda je došao odgovor da će mi sms porukom stići jedan kod i da joj ga prosledim - priča ova Beograđanka za naš portal.

I zaista, kroz nekoliko minuta stigao joj je sms sa kodom i ona joj je taj kod odmah prosledila.

Prevara na Instagramu Printskrin: Instagram

- To je zaista jedna fina žena, majka troje dece. Prvo što mi je palo na pamet je da možda radi neki honorarni posao i da joj treba pomoć - pojašnjava naša sagovornica.

Međutim, usledio je "hladan tuš". Ovoj Beograđanki je postpejd račun porastao za čak 6.000 dinara. Naime, kako se ispostavilo, kod koji je prosledila služi za plaćanje igrica.

- Sin mi je posle objasnio da se tinejdžeri na tik-toku čak i hvale hvale kako varaju da bi platili prelazak na sledeći nivo igrice. Sve što treba je da pošalju kod iz sms-a, a onda se usluga naplaćuje preko postpejd računa - objašnjava ona.

Prave peripetije za nju su tek usledile.

- Moj Instagram profil je ukraden, šifra je promenjena, kao i slika i ime. A prijatelji me non stop zovu da mi se žale kako im je stigla poruka od mene, ista ona koju sam ja dobila od "koleginice", i kako im je nakon toga skinuto više hiljada dinara sa postpejd računa - priča naša sagovornica.

Nekome je, kaže, postpejd račun uvećan za 3.000 dinara, nekome i više, a najgore od svega je da se prevara širi velikom brzinom i da je takođe i veliki broj onih koji na istu nasedaju.

Video: Uhapšen prevarant koji je lagao da posluje u Beogradu na vodi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    4. oktobar 2022 | 14:31

    Beogradjanima samo i mogu da uzmu. Ostalima nemaju sta.

  • Ja

    4. oktobar 2022 | 14:13

    Mozda je "Beogradjanka", inače ne bi nasela na ovako jeftinu foru.

  • Vasa

    4. oktobar 2022 | 16:14

    Kada bi provajderi stopirali naloge ovim momcima da ne mogu više da ništa rade to se ne bi dalje dešavalo. Ali pošto provajderi učestvuju u ovom lopovluku to i dalje funkcioniše. Provajder je dužan da na vaš zahtev da podatke o onome ko vam je skinuo pare sa mobilnog. Ti servisi su postali praksa. Za ovo policija nije zainteresovana ali može biti velika pljačka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA