Desetogodišnja Zara pokorila svet: Mala Zrenjaninka najbolja u engleskom na čitavoj planeti

Čudo od deteta sa četiri Z, Zlatna Zara Zamurović Zrenjanin, nakon preliminarnog takmičenja u kojem je učestvovalo 12,500 vršnjaka iz celog sveta u njenoj uzrasnoj kategoriji, najpre je izborila rimsko finale među 35 odabranih

  • 9

Večni grad, prestonicu Italije, svojim dražesnim osmehom i perfektnim znanjem engleskog jezika, pokorila je desetogodišnja Zrenjaninka, Zara Zamurović, pobednica Svetskog finala takmičenja u engleskom jeziku, na kojem je učestvovalo 57.000 učesnika iz 55 zemalja sveta, objavio je portal Sportinfo.

Čudo od deteta sa četiri Z, Zlatna Zara Zamurović Zrenjanin, nakon preliminarnog takmičenja u kojem je učestvovalo 12,500 vršnjaka iz celog sveta u njenoj uzrasnoj kategoriji, najpre je izborila rimsko finale među 35 odabranih, a onda uz podršku svojih roditelja i nastavnice Dunje Antonić, dominatno trijumfovala i osvojila svetsku titulu u konkurenciji Little, mladih nada.

Oduševljena sam, presrećna i zaista sam uživala u Rimu – kaže Zara, devojčica o kojoj bruji cela Srbija, ali i svet, jer je bez ikakvog pardona "razbucala" sve postavljene zadatke i zasluženo ponela titulu svetske šampionke u znanju engleskog jezika.

Nisam ni jednog trena sumnjala u zlatnu Zaru i njeno znanje, samopouzdanje i veru da može i da će sigurno biti najbolja – kaže Dunja Antonić, nastavnica engleskog, uz napomenu da Zara još od svoje treće godine uči engleski i iz dana u dan napreduje, zahvaljući pre svega urođenom daru i talentu.

Ponosni mama Jovana i tata Bojan, bili su u pratnji svoje ćerkice, koja, kako kažu od kako zna za sebe, na njihovim telefonima sve čita i igra igrice na engleskom jeziku.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Министарство ПНТР (@mpntr.rs)

Zaista je tako, prvo smo mislili da je to samo igra, ali kada su nas njeni nastavnici upozorili da se radi o talentu, nismo je sputavali, redovno ide na časove i zaista uživa – uglas kažu mama Jovana i tata Bojan.

U Osnovnoj školi "Đura Jakšić", u rodnom Zrenjaninu, drugari iz četvrtog razreda i učiteljica Marina Manjerić, Zari su pripremili specijalan doček, a u Rim su je i ispratili sa željom da bude najbolja i pobedi.

Grad Zrenjanin i gradonačelnik Simo Salapura, priredio je prijem u Gradskoj kući pred odlazak u Rim.

Mama zaplakala

– Bili smo kod kumova na roštilju, kada je mami stigla poruka da idem u Rim i da ću se takmičiti u finalu….Zaplakala je, naravno od sreće – ispričala je Zara pred polazak u Rim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA