≫ 

Oglasilo se Ministarstvo za brigu o porodici o ubistvu devojčice iz Vršca: Utvrdiće se da li je bilo propusta

- U vezi strašnog porodičnog nasilja, koje se dogodilo u Vršcu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, obaveštava javnost da u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac - saopštilo je Ministarstvo

  • 29
Vršac, ubistvo i samoubistvo Marko Budimirović Foto: Marko Jovanović, Facebook

Nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila juče posle podne u Vršcu kada je Marko B. usmrtio svoju dvogodišnju ćerku, a potom se ubio, oglasilo se Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

- U vezi strašnog porodičnog nasilja, koje se dogodilo u Vršcu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo obaveštava javnost da u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac, u oblasti porodično-pravne zaštite, s obzirom da je Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine propisano da taj nadzor vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova sa sedištem u Novom Sadu. Prema našim saznanjima ovaj organ je taj postupak i započeo.

Rezultati izvršenog nadzora pokazaće da li je Centar za socijalni rad Vršac u vršenju poslova zaštite i pomoći konkretnoj porodici postupao u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada, da li je eventualno bilo propusta u radu i ko je za njih odgovoran - saopštilo je ovo Ministarstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da su ih po zatvorima zapošljavali bolje bi izabrali

    5. oktobar 2022 | 18:18

    Dali ste statateljstvo monstrumu koji je godinama zlostavljao ženu, i bio osudjen na obavezno psihijatrijska lečenje i vi treba da utvrdite da li je bilo propusta ??? Sram vas bilo neradnici bez trunke savesti!!! Treba vas sve raspustiti i staviti u zatvor. Svi plaćamo porez da bi vi uzimali ogromne pare za nerad i bezobrazluk. Ne dao vam Bog da meni neko strada zbog vas, znao bih sta bih radio.

  • Dend

    5. oktobar 2022 | 18:26

    Vi ate jedna od organizacija gde građani Srbije s pravom postavljaju pitanje za Vašu ličnu odgovornost odnosno zatvorske sankcije, zašta primate tako visoke plate za koji rad, da li ste školovani za tako odgovoran posao ? Jedan život je "ugašen" i Vi ćete da ispitate okolnosti ? Smešno i tužno !

  • Majka

    5. oktobar 2022 | 18:08

    Bla, bla, bla... Opet niko nece odgovati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA