≫ 

Saveta je medicinska sestra 41 godinu, za svoj rad dobila i nagradu: "Morate voleti i ovaj posao, i ljude"

- Ovo je specifičan posao i ko ga ne voli zaista ga ne može raditi, ali morate voleti i posao i ljude. Ima lepih trenutaka, najlepši su kad sve dobro prođe, kad se pacijent oporavi - kaže Saveta Bajić

  • 0

Saveta Bajić, medicinska sestra Opšte bolnice u Kikindi, zaposlena na Odeljenju anesteziologije i intenzivne nege dobila je priznanje od Fondacije "Zajedno za osmeh", navodi TV Kikinda.

Fondacija je osnovana pre tri godine i prvi put je nagradila medicinske sestre po jednu iz primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite. Saveta je nagradu primila na svečanosti u Ruskom domu.

- Znači. Kad radite 41 godinu već, kao ja, da, na kraju baš lepo dođe to priznanje, naročito što je predlog za moj izbor od mojih kolega potekao. I svi su dali podršku, a eto izabrali su me i tamo, tako da znači. Znam koliko se trudimo svi mi na anesteziji i u jedinici za intenzivno lečenje gde se leče najteži pacijenti, gde se rade operacije i ginekološke i hirurške i otorina, sve što treba tamo se radi i tu sam 40 godina - kaže Saveta.

Ova medicinska sestra je bila, a i sada je uključena u lečenje pacijenata obolelih od korona virusa, dok se još nije znalo šta je kovid i šta on izaziva.

- Ovo je specifičan posao i ko ga ne voli zaista ga ne može raditi, ali morate voleti i posao i ljude. Ima lepih trenutaka, najlepši su kad sve dobro prođe, kad se pacijent oporavi.

U skladu sa svojim imenom uputila je i savet budućim medicinskim sestrama.

- Ako su već upisali i želeli medicinu nek rade sa ljubavlju i pošteno svoj posao inače nikakve koristi od te škole. Samo škola, a da se ne radi kako valja ništa ne vredi - smatra Saveta.

Kao nagradu Saveta je dobila desetodnevni boravak na Zlatiboru.

Dr Vesna Tomin, v.d. direktorka Opšte bolnice dodala je da je i ovo priznanje pokazatelj da Bolnica ima kvalitetne i odgovorne zaposlene.

Video: Pobedila je koronu i vratila se na posao: Sestra Nada iz KBC Bežanijska kosa je za orden

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA