≫ 

Patrijarh Porfirije u Parizu tradicionalno dočekan hlebom i solju: Veliki broj Srba došao na susret sa njim

Susret naših građana iz francuske prestonice sa patrijarhom organizovan je uoči ustoličenja vladike zapadnoevropskog Justina koji će biti intronisan sutra na arhijerejskoj liturgiji u istoj crkvi

  • 1

Patrijarh srpski gospodin Porfirije svečano je dočekan u Sabornoj crkvi Svetog Save u Parizu.

Za Njegovu svetost upriličen je svečani doček, tradicionalno, pogačom i solju, posle čega je priređena i svečana doksologija u hramu. Patrijarha je u francuskoj prestonici dočekao veliki broj Srba.

Susret naših građana iz francuske prestonice sa patrijarhom organizovan je uoči ustoličenja vladike zapadnoevropskog Justina koji će biti intronisan sutra na arhijerejskoj liturgiji u istoj crkvi, čime će episkop Justin i zvanično preuzeti novu dužnost.

Zapadnoevropska eparhija SPC obuhvata područja Francuske, Španije, Portugalije, Belgije, Holandije i Luksemburga. Sedište joj je u Parizu, u Crkvi Sveti Sava, u pariskoj Ulici Simplon.

Ispred Vlade Srbije prisustvovao je ministar Nenad Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    9. oktobar 2022 | 00:53

    Crkva je jedino mesto gde se Srpski narod sastane ma odakle bio.Braco samo nas vera u Biga i nase sveto pravoslavlje spasavs🇷🇸🙏🙏🙏🙏😂👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA