≫ 

Šta je prethodilo ubistvu male Petre: Ovo je hronološki sled događaja nezapamćene tragedije u Vršcu

 ≫ 

Petru Budimirović (2) u utorak oko 15 časova u stanu u Vršcu ubio je otac Marko (35), pa presudio sebi vešanjem

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Goca
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Ja

    10. oktobar 2022 | 15:30

    Centar za socijalni rad je bio obavezan da odredi model viđanja oca sa detetom ili da mu uskrati vidja je prema izveštaju policije i suda. Takodje, centar je morao da saradjuje sa sudom i policijom i da ima sve informacije o toku postupka koji se vodi protiv nasilnika, sve dok se postupak ne završi. Nebitno je šta je majka deteta izjavila, da li dete želi da idi oca ili ne, centar je bio obavezan da mu uskrati kontakt sa detetom jer jasno piše da je opasan i da je psihijatrijski slučaj. Krivi su ovi iz CZSR!

  • Jelka

    10. oktobar 2022 | 15:29

    U ovoj zemlji je sunovrat institucija već tri decenije,a ovi nište sve....Bitno je osnovati desetine agencija,kancelarija,radnih tela,nadzornih organa,komisija....presipatii iz šupljeg u prazno,uzimati dnevnice,zapošljavati neupotrebljive kadrove,neradnike...Nigde telefaonai samo te prebacuju niste naš slučaj ili nismo mi nadležni i tako u nedogled...Ovde je trulo sve,a tragedijama nema kraja,niko kriv,niko gonjen,osuđen,kažnjen,svi VD.i tako u nedogled.Kakav zločin još treba da se desi,da bi se radilo kako treba,a ne veze,mito,korupcija....?????

  • Radmila

    10. oktobar 2022 | 15:07

    Cak ni u Japanu, visoko razvijenoj zemlji, ovo nije reseno zvanicnim, zakonodavnim niti regulacionim putem. Reseno je nezvanicnim putem preko volonterske organizacije za pomoc zenama koja u tajnosti priprema kompletno preseljenje zene na anonimnu destinaciju zajedno sa detetom ili decom. To se obavlja dok je muz na poslu, i procedura pocinje cim on izadje iz kuce. Pisale su o ovome cak i nase novine. Ova organizacija obezbedjuje velike kamione za preseljenje i radnike koji velikom brzinom prebace sav namestaj i pokucstvo na kamion i zatim odvezu zrtve na destinaciju koja je unapred pripremljena. Ne samo kuca/stan nego i sve ostalo sto treba da bi zena pocela novi zivot, sto ukljucuje i novo ime prezime, upis u skolu za decu, vrtic, zaposlenje, i sve ostalo. Ovo je uradjeno zbog toga sto je u Japanu jaka tradicija patrijarhalnosti i zene nisu psihicki spremne da se zvanicno, kroz postupke, izbave iz ovakve situacije, a prisutno je i mnogo straha kao sto smo videli u ovom slucaju. Ja ovim putem molim Telegraf da stupi u kontakt sa japanskom ambasadom i dobije sve relevanthe podatke o celoj toj organizaciji pomoci. Ne postoji drugi put. Da postoji, Japanci bi ga primenili. Najvaznije je spasavati zivote dece!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA