≫ 

Zlatna, 3 srebrne i 5 bronzanih medalja: Srpski učenici briljirali na međunarodnim takmičenjima

Navodi se da je na takmičenju usmerenom ka mlađim učenicima srednjih škola učestvovala i ekipa Srbije u čijem sastavu su bili i troje učenika Matematičke gimnazije koji su ostvarili sjajne rezultate

  • 3
takmičenje, matematika, fizika, učenici Foto: Matematička gimnazija

Proteklog vikenda učenici Matematičke gimnazije učestvovali su na tri međunarodna takmičenja i osvojili devet medalja - jednu zlatnu, tri srebrne i pet bronzanih medalja, saopšteno je danas iz te gimnazije.

Kako je navedeno, od 7. do 10. oktobra održano je četvrto izdanje Balkanske olimpijade iz fizike na daljinu u organizaciji Kiparskog društva fizičara, a  pod pokroviteljstvom Balkanske unije fizičara i Evropskog društva fizičara.

Navodi se da je na takmičenju usmerenom ka mlađim učenicima srednjih škola učestvovala i ekipa Srbije u čijem sastavu su bili i troje učenika Matematičke gimnazije koji su ostvarili sjajne rezultate.

U konkurenciji ekipa iz devet zemalja članica kao i pet gostujućih zemalja, iz Matematičke gimnazije navode da je njihovi učenici Jovan Milićev, Jovan Nikolić i Jana Šišović osvojili bronzane medalje.

Takođe, osim učenika Matematičke gimnazije, našu zemlju predstavljao je i Mihajlo Cvejić, učenik gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu, koji je takođe osvojio bronzanu medalju.

Ekipu su vodili nastavnici fizike Ivan Stanić i Dušan Ðorđević kao i profesorka gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Snežana Bulajić.

Od 3. do 8. oktobra 2022. godine u Bukureštu održana je Balkanska olimpijada iz informatike, a takmičila su se 63 takmičara iz 18 zemalja.

Tim Srbije osvojio je tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Srebrne medalje osvojili su Mateja Vukelić, učenik Matematičke gimnazije osvojio je srebrnu medalju, Toni Škrljel, učenik gimnazije "J. J. Zmaj" u Novom Sadu i Jovan Bengin, učenik Matematičke gimnazije, Filip Bojković, a učenik Matematičke gimnazije osvojio je bronzanu medalju.

U Rumuniji, u Bukureštu, od 3. do 8. oktobra 2022. godine održano je i prestižno međunarodno takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola Romanian Master of Informatics, a svaki član njihove ekipe je osvojio medalju: Mateja Vukelić, učenik Matematičke gimnazije zlatnu, Jovan Bengin, učenik Matematičke gimnazije srebrnu, Toni Škrljel, učenik gimnazije "J.J. Zmaj", Novi Sad srebrnu medalju, a Filip Bojković, učenik Matematičke gimnazije bronzanu medalju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    10. oktobar 2022 | 15:23

    Bravo deco! Zelim vam lepu buducnost!

  • Ka

    10. oktobar 2022 | 16:26

    Bravo!Dodatnu motivaciju država da ponudi nastavnicima,učenicima i školama .

  • dobrica

    10. oktobar 2022 | 15:37

    Bravo za mlade naucnike! Svakako i za profesore.Napokon da dodjete na red i vi u stampi, jer pored rijalitija i njihovih "uglednih"ucesnika i nista manje "uglednih voditelja" dobro je da se setio neko da i vas pomene. Samo napred. Zelim vam jos mnogo uspeha u zivotu, da jednog dana promenite ovu posrnulu zemlju i potisnete olos koji se forsira svim silama,a kultura i prave vrednosti su skoro pa unistene u njoji.Nadam se da cete uspeti da stvorite civilizovanu drzavu zarad pametnih ljudi i dece koji zbog olosa ne dolaze do izrazaja niti interesuju one koji u rukama drze medije i sva sredstva informisanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA