Konačno je poznato gde se pravi najbolji ajvar u Srbiji

Finale devete sezone karavana "Izađi mi na teglu" okupilo najbolje ajvar-majstore na Adi Ciganliji

  • 0
Izađi mi na teglu Foto: Alex Dmitrović/LiveProduction

Finale devete sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu "Izađi mi na teglu", održano je proteklog vikenda u blizini Ade Ciganlije gde je okupljeno preko 20 najboljih ajvar-majstora iz svih krajeva Srbije!

Na platou ispred Mega Maxija na Adi Ciganliji održao se finalni megdan varjačama na kojem su odmerili snage pobednici kvalifikacionog dela takmičenja koji su još jednom "izašli na teglu" u nameri da u svoj grad odnesu laskavu titulu najboljeg ajvar majstora Srbije.

Pobednici velikog finala, ekipa "Mlade nade juga" iz Vladičinog Hana u oštroj konkurenciji odnele su pobedu i ponele titulu kraljica ajvara devete sezone karavana "Izađi mi na teglu". Četiri devojke koje čine tim su inače najbolje drugarice koje je okupila Mirjana Petković, kapiten ekipe koju još čine Jana Đokić, Anastasija Cvetković i Sandra Stojiljković. Mirjana je sa svojom porodicom prethodno osvojila treće mesto u velikom finalu 2017. godine održanog u Sokobanji!

Drugo mesto je osvojila ekipa "Zeleno polje" iz Zrenjanina dok trećeplasirana ekipa pod nazivom "Živi život" dolazi takođe iz Vladičinog Hana.

Sve takmičarske ekipe predstavile su na pravi način mesto i kraj iz kojeg dolaze kroz gastronomske specijalitete, rukotvorine i lokalne običaje. Pored takmičarskog dela, učesnici i posetioci uživali su i u muzičkom i zabavnom programu kao i u svečanoj ceromoniji proglašenja pobednika.

Pobednici su pored uspešnog plasmana dobili i vredne nagrade, a u pitanju su čuveni Smederevac, Neoplanta Capriolo bicikl "Široko" koji su dobile sve tri prvoplasirane ekipe kao i vrednosni Maxi vaučeri za treću nagradu kao i razni poklon paketi partnera karavana.

Stručni žiri koji je birao šampione devete sezone karavana "Izađi mi na teglu" bio je sastavljen od renomiranih članova Asocijacije šefova kuvara Srbije kojim je predsedavao gospodin Stambol Geštamov, profesor kuvarstva proglašen za šefa decenije 2006-2016 i vitez kuvarstva. U žiriju je bio i iskusni gastronom sa preko 50 godina iskustva, gospodin Dušan Štulić ali i mlada nada domaće kulinarske scene, Milan Stojanović.

Ovogodišnja sezona karavana realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova učesnika kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA