Maloj Kristini pas je odgrizao veliki deo prsta: Stižu lepe vesti, bez proteze normalno će koristiti celu šaku

Sjajne vesti nam stižu iz Instituta za majku i dete u Beogradu

  • 1
Devojčica Kristina Institut za majku i dete Beograd Foto: Telegraf

Dvogodišnja Kristina ostala je bez prsta kada ju je napušteni pas ujeo juče u Krnjači u Beogradu. Danas se našem portalu javila tetka Vesna Milosv Brkić koja je želele da podeli radosne vesti.

- Upravo sam dobila informaciju da će šaka biti funkcionalna, nema potrebe za protezom ili drugim pomagalom. Čekamo da rana zaraste, a lekari su nam rekli da je još svakako mala za proteze. Sada je najbitnije da je dete dobro, da je šaka funkcionalna i čekamo reakcije nadležnih - priča tetka za Telegraf.rs.

Devojčici je sačuvan manji deo prsta, međutim, kako je reč o bebi, taj deo prsta će nastaviti da raste. Nema potrebe za korekcijama, a ukoliko iz estetskih razloga devojčica jednog dana bude želela da popravi izgled šake, pa čak i ugradi nokat koji će nedostajati, to će biti moguće.

Podsetimo, čitava drama počela je juče oko 13 časova, u Ulici Jovice Jasjevića, u Krnjači, naselja u predgrađu Beograda.

Naime, nakon ručka njena sestra, odnosno majka male Kristine, sa njom je izašla u šetnju, nedaleko od kuće gde su došle u goste.

Prema rečima teteke Vesne, Kristina je prišla psu kako bi ga pomazila, ali je tada razjarena životinja ščepala dete i nije puštala dok joj nije otkinula deo prsta.

- Dete kao i svako dete, radoznalo je i puno života, tokom šetnje prišla je malom crnom psu da ga pomiluje, ne sluteći šta će se desiti, i tu počinje naša agonija i borba - priča nam Vesna Milosv Brkić i dodaje:

- U tom trenutku, pas je nasrnuo na dete i krvoločno joj odgrizao prst na desnoj ruci. Toliko krvnički ju je ujeo, da nije hteo da pusti dok joj nije odgrizao ceo prst! - prepričava tekta devojčice detalje drame koja se juče odigrala ispred njenog doma.

Niko u porodici se nije nadao ovakvom spletu događaja.

- Izašli su napolje iz dvorišta. Ona voli pse, ima svog ljubimca. Sagla se da pomazi psa i on ju je uhvatio za prst, nije hteo da ga pusti dok ga nije odgrizao - počinje priču Vesna za naš portal.

- Sestra je zvala Hitnu pomoć, pokušala je da se sabere. Kada ih je pozvala, rekli su joj da izlaze samo u slučaju životne ugroženosti i da je najbolje da odu u dom zdravlja. U domu zdravlja su im ukazali prvu pomoć i uputili dalje na Institut. Tamo su odmah, zaista odmah reagovali i gledali što pre učine što je u njihovoj moći.

Na sreću svih nas, devojčica je sada dobro a lekari tvrde da će joj šaka biti pšotpuno funkcionalna.

Video: Pas koji je ujeo ljude ispred supermarketa u Žarkovu

(Tečlegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    13. oktobar 2022 | 11:45

    Cudi me da nema komentara. Maca pojela jezik ovim ljubiteljima pasa i sl.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA