U Sijarinskoj Banji postavili mostić do mostića: Nikome nije jasno šta je graditelj hteo da "kaže"

Sijarinska Banja nalazi se u opštini Medveđa, odmah pored administrativne linije s Kosovom i Metohijom

  • 3
most, Sijarinska banja Foto: JuGmedia

Čuvenu Sijarinsku Banju, biser među banjama po lekovitosti, godinama, a neki kažu i decenijama, krase dva žuta mostića lučnog oblika preko tamošnje Banjske reke, jedan na ulazu, drugi na izlazu, na razdaljini od oko 800 metara.

Preko onog na ulazu retko ko prolazi, ali sa puta dole u nizini deluje lepo, a onaj na izlazu, tamo kada se krene do vaterpolo bazena novijeg datuma, zaklonjen je drugim mostom sa dve šipke i ravnim drvenim gazištem, piše Jugmedia.

I ne samo što je zaklonjen taj lepši polulučni žuti most sa duplo jačom armaturom, nego je njegov, takođe drveni pod, propao, mostić urasao u travu, pa je od lepote i atrakcije ostalo - ništa.

I nikome ovde, među meštanima, još manje posetiocima banje, nije jasno šta je graditelj hteo dok je gradio dva mostića jedan pored drugog od kojih je jedan lepotan.

Arhitekta uz Beograda, koji je danas zaobilazio u čudu ova dva mostića, rekao je novinaru Jugmedie da bi jedino logično rešenje bilo da je verovatno ovaj drugi jednostavniji, napravljen zbog ljudi u invalidskim kolicima.

Moguće je, no nejasno je zašto ga graditelj ili projektant nije makar dva metra udaljio kako ne bi zaklonio onog atraktivnog, jer, u Sijarinsku Banju, okruženu šumovitim visovima, se ne dolazi samo zbog lekovitih voda i terapija, već i zbog uživanja u prirodi, čistog vazduhu i tišine.

Sijarinska Banja nalazi se u opštini Medveđa, odmah pored administrativne linije s Kosovom i Metohijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    13. oktobar 2022 | 12:19

    Kako bre nikom nije jasno, došao investitor i dogovorio sa opštinom da je mnooogooo jeftinije da se izgradi novi most nego da se samo zamene trule daske na starom mostu i da se ofarba!!!! Džepna matematika je čuudoooo!

  • Nes

    13. oktobar 2022 | 11:34

    Od viška glava ne boli. Jednosmerno mostovi, jedan levi, drugi desni.

  • Саша

    13. oktobar 2022 | 13:54

    Па логично,вероватно је стари већ зрео за рушење или је у веома лошем стању, тако да овде нема неких нејасноћа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA