Sveštenik upozoravao vernike da most prelaze u manjim grupama: "Nema zabrane prelaska, nema opomene"

U autobusima je bilo 114 putnika

  • 2
Ovčarsko-kablarska klisura most Foto: RINA

Sveštenik, koji je bio vođa jutrošnjeg pokloničkog putovanja, upozoravao je hodočasnike da viseći most preko reke Zapadne Morave prelaze u manjim grupama.

Potvrdila je to za "Nezavisne novine" direktor saobraćajnog preduzeća "Euro Petrol Oil" Ivana Tanacković, čija su dva autobusa vozila vernike iz Zvornika prema manastiru Đunis u Srbiji.

Podetimo, tokom pauze, dogodila se tragedija, pošto je grupa putnika, zajedno sa mostom, upala u reku, usled čega su,  poginule dve žene, a za još jednom osobom se traga.

- To je bilo pokloničko putovanje, za manatir Đunis. Jedna od destinacija na tom putovanju bio je i manastir Preobraženje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, gde su vozači stali na pauzu, parkirali se. Međutim, ima tu pešački most preko reke Morave, koji je problematičan i koji je popustio. Putnici su završili u reci, vozači i drugi ljudi su ih spasavali. Sveštenik, koji je organizator putovanja, upozoravao je ljude da idu u manjim grupama. Najradije bismo voleli da smo poslali lepe slike sa hodočašća - navela je Tanackovićeva u izjavi za "Nezavisne novine".

Prema njenim rečima, u dva autobusa bilo je 114 putnika, s tim što u kritičnom momentu nisu svi bili na mostu.

- Na tom mostu ne postoji nikakva zabrana prelaska, nikakva opomena. To je uglavnom slobodna procena - navela je Tanackovićeva u izjavi za "Nezavisne novine".

Video: Prvi snimci sa mesta nesreće: Putnici upali sa visećeg mosta u vodu kod Ovčar Banje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sd

    13. oktobar 2022 | 17:56

    Ma kako uvek nađete nekog nevinog krivca, kako da ne vođa puta ih je poslao namerno.

  • Gledam tu gradjevinu

    13. oktobar 2022 | 17:58

    Zar je to most odmah rampu staviti I zabrana prelaska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA