≫ 

Izveštaj iz čačanske bolnice o povređenima u Ovčar Banji: Pored povreda zadržani su još iz jednog razloga

Najmlađi pacijent ima 19 godina

  • 0
Čačanska bolnica, Čačak Foto: Rina.rs

U Opštoj bolnici u Čačku nakon nesreće koja se dogodila kada je pukao most u Ovčar Banji, najpre je dovezeno 12 osoba, ali su dve žene, nažalost i uprkos svim naporima lekara, preminule. Trenutno je u ovoj zdravstvenoh ustanovi 10 pacijenata i većina njih ima lakše povrede. 

- Trenutno je na lečenju deset osoba, tri osobe imaju teže telesne povrede, jedna žena će biti prebačena na odeljenje intenzivne nege, dok sedam osoba ima lakše telesne povrede. U pitanju su osobe srednje životne dobi, samo je jedno lice mlađe, mladić od 19 godina - izjavio dr primarijus Ivan Кostić za medije.

Lica sa lakšim telesnim povredama biće zadržana na opservaciji 24 sata, a biće otpuštena na kućno lečenje.

- Najviše pacijenata je na odeljenju ortopedije i hirurgije, zbog povreda lokomotornog sistema, a zadržani su i zbog dug boravka u hladnoj vodi - rekao je Kostić.

U bolnici je mobilisano 80 lekara i sestara sa svih odeljenja koji primaju pacijente.

Putnici su iz Zvornika iz Republike Srpske, a uputili su se na hodočašće u manastir Đunis. Želeli su da naprave pauzu i obiću manastire u Ovačr Banji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA