≫ 

Polovina povređenih u Ovčar banji danas bi trebalo da izađe iz bolnice: 5 osoba ostaje na bolničkom lečenju

Nakon hitnog prijema povređenih u Ovčar Banji u Opštu bolnicu u Čačku, noć u toj zdravstvenoj ustanovi protekla je mirno, a svi pacijeni juče hospitalizivani su u stabilnom stanju i van životne opasnosti

  • 0
Bolnica Čačak Foto: Rina.rs

Hodočašće ka svetinji u Srbiji završilo se tragedijom kada se srušio most u Ovčar banji. Tom prilikom poginule su dve žene, a povređeno je 10 osoba. Većina pacijenata danas bi trebalo da bude otpušeno iz Opšte bolnice u Čačku, saznaje Telegraf.

Kako nam je rečeno, troje od desetoro povređenih prevezeno je u Beograd, dok se dve osobe nalaze na odeljenju intenzivne nege.

Nakon hitnog prijema povređenih u Ovčar Banji u Opštu bolnicu u Čačku, noć u toj zdravstvenoj ustanovi protekla je mirno, a svi pacijeni juče hospitalizivani su u stabilnom stanju i van životne opasnosti.

- Sedam je pacijenata smešteno na našim odeljenjima. Troje pacijenata je na odeljenju opšte hirurgije, dvoje na odeljenju ortopedije i dve pacijenatkinje su na odeljenju jedinice intezivne nege lečenja. Svi pacijenti su stabilnih životnih parametara, dobrog zdravstvenog stanja. Radi se o lakšim telesnim povredama osim ovih pacijentkinja koje se nalaze u jedinici intezivnog lečenja. One imaju teške telesne povrede - kaže je dr Biljana Marić za RINU.

Od deset pacijenata koji su juče, nakon nesreće hospitalizovani u čačanskoj Bolnici, troje je prebačeno na dalje lečenje u Spinalnom centru na Banjici. U toku današnjeg dana, očekuje se otpuštanje na kućno lečenje većine pacijenata koji se nalaze u Čačku.

- Pacijenti koji su smešteni na hirurgiji i na odeljenju ortopedije, na osnovu ovih parametara kojima baratamo jutros i na osnovu svih pretraga koje su urađene naknadno u odnosu na taj inicijalni pregled, danas bi trebalo da, tokom dana, budu otpušteni na kućno lečenje. To ne važi za pacijentinje na jedinici intezivnog lečenja, one će ostati i dalje kod nas - dodaje dr Marić.

Inače, nakon pada mosta u čačanskom urgentnom centru bilo je spremno oko 80 lekara i drugog medicinskog osoblja koje je pružalo pomoć povređenima.

Video: Most u Ovčar Banji dan nakon stravične nesreće: Telegraf na licu mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA