≫ 

Nevena u suzama o mučki ubijenom psu u Smederevskoj Palanci: Bila je samo debeljuca koja je volela da se mazi

Stravično ubistvo psa dogodilo se kod marketa u Smederevskoj Palanci, što je za Telegraf potvrdio i gradonačelnik

  • 75
Smederevska Palanka, ubijeni pas Foto-kolaž: Marko Jovanović, Instagram/Valentina_talijan

Ubistvo mešanca Zlate ispred marketa u Smederevskoj Palanci zgrozilo je celu Srbiju. Ono što je sigurno je da je jadnog psa neko surovo ubio i odvukao leš, a o načinu ubistva postoje dve verzije.

Prema jednoj, ubice su pucale u jadnu Zlatu i još nekoliko pasa i odvukle leševe. Na snimku nadzornih kamera se prvo vidi muškarac sa puškom, kako trči i nestaje u mraku, a potom se pojavljuje uznemirujući prizor kako dvojica muškaraca vuku upucanog psa, a iza njih ostaje trag krvi.

Gradonačelnik Smederevske Palanke Nikola Vučen za Telegraf je negirao da je ubistvo počinjeno puškom, već nekim predmetom nalik motki, a tvrdi i da nije ubijeno više pasa, već samo Zlata.

Ekipa Telegrafa posetila je mesto zločina i tamo smo razgovarali sa ljubiteljkom životinja Nevenom Tošić koja je podnela i krivične prijave protiv nepoznatih počinilaca.

- Desilo se da su oko tri noću, ispred marketa, ubili Zlatu koja je već četiri godine ovde i mešanca Kezu. Došli su manijaci i usred noći upucali i odvukli leš. Krenuli su duž pešačke zone i pucali po psima, kao je divlji zapad. Neki kažu i da su nosili mačete - kroz suze je ispričala Nevena.

Ona je dodala da je Zlata bila omiljen gradski pas kog su svi hranili i da je bila toliko debela da je retko ustajala, pa nikada i nije predstavljala opasnost.

- Nadležni su po hitnom postupku pokrenuli istragu. Nije tačno da je ubistvo počinjeno puškom. Prema dosadašnjim saznanjima, počinjeno je motkom ili nekim drugim tupim predmetom. Inače smo u procesu otkupa parcele na kojoj ćemo napraviti veliko prihvatilište i tako rešiti problem napuštenih pasa, star više od 30 godina - ispričao je gradonačelnik Vučen za naš portal.

Video: Uznemirijući snimak upucavanja psa u Smederevskoj Palanci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    16. oktobar 2022 | 09:43

    Ruke im se osušile, gadovi pokvareni. Sta im smetaju psi ??? Oni su najplemenitija bića. Zlata mala, neka počiva u miru na nekom boljem mestu, daleko od zlih i pokvarenih malogradjana

  • Nena

    16. oktobar 2022 | 10:16

    Imajte na umu da ova planeta nije samo za ljude( najvece zlo koje hoda zemljom) vec i za ova predivna stvorenja. Bezuslovnu ljubav i vernost necete dobiti ni od jednog ljudskog bica u toj meri u kojoj dobijate od zivotinja. Ovo je klasicno izivljavanje nad zivotinjama. Zive svoj zivot,njuskaju,trckaraju...a onda ih neko iz cista mira ubije...

  • Pera pas

    16. oktobar 2022 | 13:08

    Telegrafu svaka čast što ne odustaje ni od ovog slučaja ni od teme. Toga će uvek biti, bar dok naučnici ne smisle lek za ovakve smradove koji su za čovečanstvo isto što i rak. Nemojte ih podcenjivati. Mi ih zovemo botovi, a 1933. godine su se takvi drugačije zvali i isto su operisali noću ubijajući ljude. Veoma su opasni i nemojte ih podceniti. Ako im se ukaže prilika, ubiće svakog kad pobiju životinje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA