≫ 

Detalji drame na Tari, spasioci stigli do zarobljenih planinara: Otišli u pećinu i nisu mogli da se vrate

Pećina Topli Dol nalazi se u ataru sela Jagoštica, a mesto do koga spasioci spuštaju planinare je duboko u kanjonu Drine, na 12. kilometru od brane u Perućcu

  • 0
Gorska služba spasavanja, Gornjak Foto: Gorska služba spasavanja

Na teritoriji Nacionalnog parka Tara, na lokaciji Topli dol, u toku je evakuacija dvojice planinara iz Užica koji su tokom dana ostali zarobljeni na nepristupačnom terenu iznad jezera Perućac, prenosi Blic.

U akciji spasavanja učestvuju pripadnici Gorske službe spasavanja koji su igrom slučaja ovih dana sprovodili određene aktivnosti na području Bajine Bašte, rendžeri Nacionalnog parka Tara i vatrogasci iz Bajine i Užice.

Prema poslednjim informacijama sa terena, spasioci su došli do dvojice planinara od kojih je jedan lakše povređen i u toku je njihovo izvlačenje na sigurno.

Planinari su se tokom dana po veoma teškom, nepristupačnom terenu spustili do pećine Topli dol koju su obišli. Međutim, kada su krenuli nazad nisu mogli da izađu uz strme litice niz koje su se prethodno spustili do pećine. Spasioci su se niz zahtevan teren probili do dvojice Užičana, a da bi evakuacija bezbednije bila izvedena odlučeno je da oni budu spušteni do obale jezera Perućac odakle će biti prevežni čamcima.

Pećina Topli Dol nalazi se u ataru sela Jagoštica, a mesto do koga spasioci spuštaju planinare je duboko u kanjonu Drine, na 12. kilometru od brane u Perućcu.

Video: Evakuacija ljudi sa gondole na Zlatiboru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA