≫ 

Najnovije vesti o povređenima u Ovčar Banji: Čeka se sanitet iz Zvornika, dvoje na intenzivnoj u Čačku

U OB Čačak smešteno troje pacijenata

  • 2
Ovčar Banja, Srušeni most Foto: Nikola Tomić

U Opštoj bolnici Čačak u ovom času nalaze se tri pacijenata koja su zadobila povrede prilikom rušenja mosta nadomak manastira u Ovčar Banji, saznaje Telegraf.rs. Kako nam je rečeno iz ove zdravstvene ustanove, jedna od te tri osobe sprema se za otpust.

- Stanje povređenih pacijenata i dalje je stabilno, bar onih pacijenata koji se nalaze na intenzivnoj nezi. Pacijentkinja koja je zadržana na internom odeljenju zbog daljih opservacija, danas će biti otpuštena sa internog odeljenja i sanitetom iz Zvornika biće vraćena u svoj rodni grad - kazala je za Telegraf.rs portparol bolnice Jelena Knežević.

Ona je, ističu, stabilna i komuniktivna.

- Njeno zdravstveno stanje je normalizovano, ali na daljem lečenju ostaju pacijenti koji su smešteni na intenzivnoj nezi - kažu uz napomenu da je u pitanju dvoje, te da su njihove porodice došle u Čačak, gde su u hotelskom smeštaju.

- Sve ide nabolje. Čeka se otpust na otvoreno odeljenje, a zatim i otpust kući - dodala je ona uz napomenu da je reč o stranim državljanima, te da zbog toga njihov identitet ne može biti naveden.

Od momenta kada se desila tragedija u kojoj je bilo i dvoje poginulih, broj pacijenata primljenih na bolničko lečenje se smanjivao sa deset do trenutnih troje.

- Od deset primljenih osoba, tri su istog dana bile poslate u spinalni centar Instituta za ortopediju Banjica u Beogradu. Ostalo ih je sedam. Dve osobe su na intenzivnoj nezi, a petoro je bilo raspoređeno i to tako da su tri bile na hirurgiji, dve na ortopediji. U opetak su bile otpuštene četiri osobe, dve sa hirurgije i obe sa ortopedije, a jedna osoba kojoj je bilo neophodno uraditi dodatne analize iz predostrožnosti, zadržana je na internom odeljenju - rečeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nesreća se, podsetimo, desila 13. oktobra kada su posetioci iz Zvornika krenuli u manastir Jovanje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Tada je pukao nestabilni viseći most i oko 20 ljudi palo je u Moravu.

U vezi sa podacima o okolnostima nesreće, te o tome šta je utvrđeno do sada, obratili smo se gradonačelniku Čačka, ali do objave teksta nismo dobili odgovor.

Video: Most u Ovčar Banji dan nakon stravične nesreće: Telegraf na licu mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Njaah

    17. oktobar 2022 | 14:53

    Eee tesko njima ako sanitet iz Zvornika čekaju ,pa ovde čistačice postaju doktori....

  • markan

    17. oktobar 2022 | 14:18

    U svakojOpstini u Srbiji obevazite nadlezne da prekontrolidu sve visece mostove i da nadlezni potpisu da su sigurne.Pa da vidimo hoce li se ovakav jad dogoditi.Bolje spreciti nego leciti.Jos jednom saucesce .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA