≫ 

Grafit mržnje osvanuo u selu Sušica na Kosovu i Metohiji: Ispisana UČK na banderi

U trenutku kada se pred srpskim narodom u Pokrajini nalaze brojni izazovi, oni kojima nije stalo do mira i napretka, učiniće sve da izazovu tenzije - piše u saopštenju

  • 1
OVK, Gornja Gušterica, Kosovo i Metohija, Srbi, Srbija, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Na banderi, u selu Sušica nadomak Gornje Gušterice, danas je osvanuo grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK. Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj incident i upozorava da je ovde reč o nastavku stalnih nastojanja da se naš narod na KiM zastraši i da se među Srbe dodatno unese nespokojstvo i nemir.

Kancelarija apeluje da se sa tom praksom smesta prestane, kako već osetljiva i krhka bezbednosna situacija u pokrajini ne bi bila još više narušena, piše u saopštenju Kancelarija za Kosovo i Metohija.

Realnost je da na terenu imamo sve učestalije incidente usmerene prema Srbima – nekada oni imaju drastične oblike imovinskih i krivičnih delikata, a nekada su to sasvim neprikriveni izlivi mržnje, kao u ovom slučaju, u selu Sušica.

U trenutku kada se pred srpskim narodom u Pokrajini nalaze brojni izazovi, oni kojima nije stalo do mira i napretka, učiniće sve da izazovu tenzije.

Zato apelujemo na Srbe da ne nasedaju na provokacije, a očekujemo da policija i ostali bezbednosni činioci na Kosovu i Metohiji preduzmu vidljive i odlučne korake kako bi rasvetlili ovaj i sve duge incidinte i kaznili odgovorne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siptari horde sa kavkaza

    18. oktobar 2022 | 14:48

    Samo je jos to ostalo arnautima, junaci a mu.. kao kod pauka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA