≫ 

Kosovski specijalci u Zubinom Potoku pola sata pretresali sanitet sa srčanim bolesnikom: Stajali na hladnoći

Direktorka Doma Zdravlja u Zubinom Potoku Tatjane Vlašković kaže da su medicinski tim zajedno sa pacijentom isterali iz sanitetskog vozila i bez ikakvog razloga pretresali ga

  • 4
Kosovska hitna pomoć Foto: Marko Jovanović

Pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije su sinoć nešto iza ponoći zaustavili sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Zubinom Potoku i izvršili pretres ostavivši na hladnoći medicinski tim Doma zdravlja i pacijentkinju koja se vraćala sa kontrole u Beogradu.

Prema rečima direktorke Doma Zdravlja u Zubinom Potoku Tatjane Vlašković pripadnici Specijalne jedinice su medicinski tim zajedno sa pacijentom isterali iz sanitetskog vozila i bez ikakvog razloga pretresali medicinsko vozilo, piše Kosovo-online.com. 

- To se desilo u selu Štuoce u opštini Zubin Potok u ranim jutarnjim satima oko 00.45 sati kada su se vraćali sanitetskim vozilom. Vozač i pacijentkinja, koja je bila u Beogradu na kontroli. Zaustavili su ih Specijalci jedinice Rosu, prvo su izveli vozača, zatim i pacijentkinju i njenog supruga koji je išao sa njom u pratnji - rekao je Vlašković.

Prema njenim rečima specijalci su vozilo detaljno pretresli i nožem iscepali opremu za protivpožarnu zaštitu.

- Nekih 25 minuta su ih zadržali. Ispod vozačevog sedišta nalazio se paket sa Aparatom koji je bio u originalnom pakovanju, a koji su isekli nožem i kada su deteljno pretresli vozilo dozvolili su im da nastave dalje put prema Zubinom Potoku -  rekla je Vlašković.

Ona ističe da su vozač i pacijentkinja, koja je srčani bolesnik, bili jako uznemireni zbog ovog pretresa.

"Bilo im je neprijatno samim tim što su ih zaustavili, pacijentkinja je srčani bolesnik, stajali su 25 minuta napolju na hladnom, tako da im nije bilo svejedno", kaže Vlašković.

Podsetimo juče je na skretanju prema selu Lučka Reka, takođe u Opštini Zubin Potok jedan mladić srpske nacionalnosti prijavio Policijskom inspektoratu Kosova pripadnike specijalne jedinice od kojih je prema njegovim rečima doživeo tortutu i maltretiranje toko pretresa njegovog vozila.

Video: Ruski državljanin pretučen u akciji kosovskih specijalista

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majin

    20. oktobar 2022 | 17:27

    Zato braco bez milosti kada krenemo.

  • Mihailović

    20. oktobar 2022 | 16:58

    Šta očekivati od fašista, čisti fašizam!

  • Kiki

    20. oktobar 2022 | 16:53

    Eto zajedničke stvari, i naša i njihova policija ugnjetavaju Srpski narod... Naši u Majdanpeku i N. Sadu, a njihovi na KIM...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA