≫ 

Aleksandra iz grada otišla na selo, tvrdi da je komšija maltretira godinama: "Treba li da čekam da me ubije?"

O Aleksandri Rnjak iz Krive Reke kod Gornjeg Milanovca i njenom prvom komšiji Milanu Beliću smo već pisali u martu ove godine, ali od tada pa do danas, ništa se, kaže, nije promenilo i maltretiranje se nastavilo

  • 4
Aleksandra Rnjak, Kriva reka, Gornji Milanovac Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

O Aleksandri Rnjak iz Krive Reke kod Gornjeg Milanovca i njenom prvom komšiji Milanu Beliću smo već pisali u martu ove godine, ali od tada pa do danas, ništa se, kaže, nije promenilo i maltretiranje se nastavilo. Pre tri godine, kada se doselila sa beogradskog Vračara na imanje na koje je oko bacio i Belić, tu je dovela želja da živi mirnijim životom sa svojim maloletnim sinom i da se bavi odgajanjem pasa.

Belić se inače oblači u monašku mantiju, iako nije monah, a tako odeven ulazi i u državne institucije, pa i u sud. Žička eparhija je, na zahtev Tužilaštva, odgovorila ranije za Telegraf.rs da Belić nije njihovo svešteno lice, već da je, prema njihovim saznanjima, samozvani "monah Melhisedek".

- Naredno ročište zakazano je za 28. novembar i ja se nadam nekoj presudi. A do tad se stalno pitam šta će sledeće da uradi, stalno se osvrćem, u strahu sam za svoj i život svog deteta i kad odem negde ja se pitam na šta ću naleteti kad se vratim. On nastavlja da me maltretira, stalno šalje inspekciju, što građevinsku, što komunalnu, preti da će da nas zakolje, poziva se na besu, maltretira sve ljude u selu - navodi Aleksandra Rnjak.

- Policiju sam pitala da li treba da čekam da me ubije. Počeo je i da nas snima telefonom, i mene i dete, da prilazi na manje od 40 metara iako to ne sme - priča Aleksandra. - Podneli smo prijave zbog snimanja, to je uhođenje, a u tužilaštvu kažu da je to za parnični postupak, a već se protiv njega vode i krivični postupci. Čekam presude iako njegovi advokati stalno nešto odlažu.

Očajna žena kaže da više ne zna ni kome da se obrati ni šta da radi. Postavila je, kaže, i video nadzor.

- Osećam se užasno. Neko me tu snima, uznemirava i mene i dete.

Prema Aleksandrinim rečima, tri psa iz odgajivačnice joj je ukrao, a samo jednog je, posle osam meseci, uspela da pronađe.

- Pet puta me za mesec dana prijavljuje da su mu moji psi u dvorištu, iako nisu, naravno. Policija više i ne izlazi na teren, već me pozovu telefonom i pitaju gde su mi psi, ja kažem "u kući", gde i jesu. Prevrnula sam Srbiju celu da nađem pse, za dva još tragam. Jednog psa je pogodio strelom iz samostrela.

Protiv Belića se vodi nekoliko krivičnih postupaka

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu potvrdili su ranije za Telegraf da se protiv Belića vodi nekoliko krivičnih postupaka, ali i da je osuđen za nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja, kao i da mu je uvedena zabrana prilaska Aleksandri Rnjak.

Belić porekao pretnje: Biću oslobođen

Podsetimo, Belić je u razgovoru za Telegraf u martu ove godine porekao da je pretio Aleksandri, a njene tvrdnje nazvao je "seoskim abrovima".

- Nisam joj pretio. Lažno me je optužila za ugrožavanje sigurnosti i dobio sam oslobađajuću presudu, samo čekam potvrdu višeg stepena suda - odgovara Belić.

Na konstataciju da su mnogi postupci na sudu još u toku, Belić je dodao da sačekamo da se završe, jer će, smatra on, biti oslobođen.

Video: Socijalne radnice na silu vukle dečaka (14) iz kuće u kojoj živi sa bakom i sestrom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lea

    20. oktobar 2022 | 22:34

    Gospodjo Aleksandra, vi stvarno prezivljavate pakao svaki dan, i ko zna kada ce da se resi vas slucaj, nego VI lepo pozovite Jovanu Jeremic i PINK televiziju i ja mislim da ce to ona vama da resi odmah. Mnogima je pomogla a i vama ce sigurno. I zato zovite i videcete.

  • Miško

    20. oktobar 2022 | 23:59

    Kakvi sve ludaci šetaju ovom zemljom Srbijom...! Polako postajemo jedna velika umobolnica...

  • ŠUMADINAC

    21. oktobar 2022 | 07:30

    Neka se javi kod mene ja mogu da joj pomognem nebi je više uznemiravao !!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA