≫ 

Masovni pomor ribe u Drini: Ribolovci svedoče šteti kakve nije bilo 20 godina, voda zatrovana

Nevladina organizacija Podrinjski antikorupcijski tim saopštila je danas da se u reci Drini već treći dan odvija masovni pomor ribe i zatražila od nadležnih organa da obave hitan nadzor i utvrde uzrok trovanja i tačnu adresu trovača

  • 3
Pomor ribe, Drina Foto: PAKT

Već treći dan ribolovci sa Drine javljaju i šalju slike masovnog pomora ribe, nezabeleženog na toj reci u poslednjih 20 godina, a prateći tragove i pojave ribe na površini, sumnja se na zagađivače iz Republike Srpske.

S obzirom na to da je zabeležena masovna pojava uginuća mrene - riblje vrste koja se kreće po dnu, vrlo otporne na razna zagađenja, ali vrlo osetljive na pojavu zakišeljene vode, ta organizacija pretpostavlja da

se radi o ispuštanju teške lužine koja se kreće po rečnom dnu i ubija i ugrožava matične primerke ribe koje bi trebalo da obezbede reprodukciju.

Nevladina organizacija Podrinjski antikorupcijski tim saopštila je danas da se u reci Drini već treći dan odvija masovni pomor ribe i zatražila od nadležnih organa da obave hitan nadzor i utvrde uzrok trovanja i tačnu adresu trovača.

Pomor ribe, Drina Foto: PAKT

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA