≫ 

Sandra diše pomoću pluća nepoznatog donora a 9. put se popela na vrh Tupižnice: 2022. na planinu vodi lekare

Sledeće godine Sandra se penje na Tupižnicu jubilarni, deseti put. Očekuje dolazak lekara iz "Instituta za majku i dete" koji su je godinama lečili ali i lekara iz Beča koji su je operisali

  • 0
Sandra Živković, planinarenje, transplantacija pluća Printscreenn: RTS

Knjaževčanka Sandra Živković, deveti put se popela na vrh Tupižnice. Zahvaljujući operaciji iz 2013. godine, devojka sa transplantovanim plućima nepoznatog donora živi novi život.

Deveta planinarska akcija "U čast mog donora" krenula je jutros utabanim stazama od Bučja do vrha Tupižnice. Sa Sandrom su pošli najbliži prijatelji i kolege planinari, sa samo jednim ciljem - širenje svesti o značaju zaveštanja organa.

- Uvek upoznam neke nove ljude, uvek pošaljemo podršku i poruku da su transplantacije bitne, tako da stvarno mislim da ovaj uspon osim što je jedna sportska manifestacija, mislim da i doprinosi da se širi svest o značaju transplantacije i značaju doniranja organa - kaže Sandra Živković iz Knjaževca za RTS.

U najtežim trenucima bolesti i posle transplantacije, Sandrina najveća podrška su njeni roditelji.

- Veliko je zadovoljstvo da smo imali sreće i lepo vreme po deveti put, nadamo se da će ovo biti tradicionalno, sledeći put sa mnogo više ljudi, sve u cilju propagiranja transplantacije i da svi ili skoro svi budemo donori, jer nikad ne znamo šta može da nas zadesi - ispričao je Sandrin otac, Gradimir Živković.

Sledeće godine Sandra se penje na Tupižnicu jubilarni, deseti put. Očekuje dolazak lekara iz "Instituta za majku i dete" koji su je godinama lečili ali i lekara iz Beča koji su je operisali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA