≫ 

Pobednik će biti mala Leona: Narod se udružio zbog Subotičanke, na specifičan način pomažu bolesnoj devojčici

Leona Kovač prevremeno je rođena u Subotici 2020. godine, a zbog zdravstvenih problema u bolnici je provela četiri i po meseca

  • 0
Leona Kovač Foto: Budi human

Sugrađani male Leone Kovač (2) iz Subotice koja boluje od nekoliko povezanih bolesti odlučili su se na kreativan korak kako bi pomogli porodici devojčice da prikupi novac za lečenje i tim povodom organizovali štafetnu trku. 

Trka je počela kod "plave fontane" u Subotici, a završena je čak kod Hrama Svetog Save u Beogradu. Učesnici su trčali starim putem: Subotica - Višnjevac - Čantavir - Novo Orahovo - Bagremovo - Bečej - Bačko Gradište - Čurug - Žabalj - Đurđevo - Šajkaš - Vilovo - Titel - Perlez - Čenta - Dunavac - Kovilovo - Zemun - Beograd.

Kako su organizatori naveli u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk, put je dug, ali jedini cilj je Leona i njena borba. 

Trkače je celim putem pratila i kamera, pa su građani u svakom momentu mogli da vide dokle se sa akcijom stiglo. Ukupna dužina rute iznosila je 207 kilometara, a kako navode učesnici, pobednika nema i svi se nadaju da će to na kraju biti mala Leona.

Leona Kovač prevremeno je rođena u Subotici 2020. godine. Zbog nerazvijenosti pluća i ranijeg rođenja prebačena je u Dečiju bolnicu u Novom Sadu.

Nakon nekoliko dana, usled infekcije bolničkom bakterijom i nedostatka kiseonika u mozgu došlo je do komplikacija: sepse, meningitisa, masivnog krvarenja na mozgu, periventrikularne leukomalacije i hidrocefalusa.

Zbog raznih komplikacija u bolnici je provela četiri i po meseca. Sa osam meseci starosti Leona je dobila prvi epileptični napad i dijagnozu epilepsije koja dodatno usporava njen psihomotorni razvoj.

Da bi napredovala u lečenju potrebna su joj sredstva za tretmanе matičnim ćelijama, specijalističke preglede i dijagnostiku, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, za hipoterapiju, kraniosakralnu terapiju, Tomatis tretmane, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, vitamine, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Roditelji nisu u mogućnosti da obezbede sredstva koja su Leoni potrebna za lečenje.

Svi oni koji mogu i žele da pomognu Leoni to mogu učiniti preko Fondacije "Budi human", slanjem SMS poruke 1125 na broj 3030, cena poruke je 200 dinara ili uplatama:

Na dinarski račun: 160-6000001216656-94

Na devizni račun: 160-6000001217087-62

IBAN: RS35160600000121708762

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Video: Nisu mogli jedno bez drugog, Bogoljub i Marija su umrli istog dana: Najlepša ljubavna priča Šumadije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA